O singură academie din Galați, clasificată de FRF!

233
Foto: scotelul.ro

Federația Română de Fotbal a încheiat procedura de clasificare a academiilor de fotbal pentru copii și juniori, procedură în care au fost ierarhizate 69 de cluburi din toată țara.

Din Galați a fost clasificat de federația de fotbal un singur club, SC Oțelul. Procedura de evaluare a cluburilor a cuprins șapte domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil: infrastructură și facilități, cu cea mai mare pondere 20.8%, rezultate, cu 20.6% pondere, staff tehnic, 19.4%, echipe și jucători, 12.4%, strategie și filozofie, 10.6%, antrenamente și meciuri 9.7%, și staff suport, 6.8%. Detalii suplimentare aici.

În urma evaluării SC Oțelul a obținut 34.54 de puncte, față de cele 38.50 puncte de sezonul trecut, locul 53 la nivel național, zece locuri mai jos față de precedenta clasificare, cea din 2019.

Din zona de Sud-Est SC Oțelul este devansat de LPS Buzău, locul 20, Gloria Buzău, locul 39, Farul, locul 34, și Viitorul Constanța, academia condusă de Gheorghe Hagi a obținut cel mai mare punctaj, 93.42, (din 100).

În același timp SC Oțelul devansează CS Mioveni, formație ce s-a luptat recent pentru promovarea în Liga I sau CSA Steaua București, echipa Ministerului Apărării. Contracandidatele Oțelului pentru un loc în Liga a II-a, CSM Focșani, Dacia Unirea Brăila sau Știința Miroslava nu figurează în clasificarea afișată de FRF.

Sezonul trecut pe lângă SC Oțelul, din Galați, în clasificarea academiilor de copii și juniori era și SCM Dunărea Galați, locul 69 cu 19.40 puncte obținute, formație ce participa în Campionatul Național U19 și U17, dar transformată recent în CSM Galați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal