Șahiștii de la ACS Smart continuă în eșalonul de elită

39

Clubul gălățean de șah ACS Smart, va juca și în 2020 în eșalonul de elită, Superliga Națională. ”ACS Smart Galați, cel mai puternic club de șah din Galați, va juca și în anul 2020 în Superliga Națională de Șah! Anul acesta am obținut un mic sprijin de la Primăria Galați, dar nu este suficient pentru a participa și a face față cluburilor cu un buget extrem de mare.

Majoritatea jucătorilor din cadrul echipei noastre sunt copii în jur de 16-17 ani, copii care ne-au adus în cel mai prestigios eșalon al șahului românesc, copii de care suntem mândri pentru rezultatelor lor, copii pe care îi antrenăm și cresc în fața noastră.

Chiar dacă competiția în sine este dedicată seniorilor, (se joacă la șase mese cu obligativitatea de a avea în echipă un junior sub 20 ani), noi vom avea în echipă patru juniori.

“Această competiție adună la start cele mai puternice 10 echipe din țară, care au în componența lor jucători străini cu coeficient valoric foarte mare și șahiști seniori români, care sunt in top 50 al clasamentului valoric. Ca și anul trecut, când ne-am clasat pe locul 7, vom miza pe juniorii antrenați de noi, pe antrenorii și instructorii din cadrul clubului care sunt și jucători activi și poate cu 1-2 jucători străini să reușim să îndeplinim obiectivul echipei – clasarea pe locurile 1 – 8 în Superliga Națională.

In paralel ne vom prezenta cu o echipa competitiva și in Divizia B cu obiectivul declarat de a promova in Divizia A, (eșalonul inferior Superligii Naționale). Avem mulți juniori buni, de perspectivă, cărora trebuie să le dăm șansa să joace la cel mai înalt nivel”, spune Lucian Gîlea, președintele președintele ACS Smart Galați.

Speram sa reușim să asigurăm bugetul necesar echipelor pentru deplasarea în septembrie – octombrie la aceste competiții. Sperăm să găsim sponsorizările necesare care să ne ajute în atingerea obiectivelor”, se arată în comunicatul clubului gălățean.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal