Studenții, acum vălmăreni, au revenit în Liga a III-a!

672
Foto sus: Sorin Pană/Sportul Ilustrat; Foto jos: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Nedreptatea din luna martie a acestui an, când CSU Dunărea de Jos a fost retrasă din campionatul Ligii a III-a cu câteva zile înainte de debutul în returul campionatului, a fost ”reparată” de foștii jucători ai grupării studențești.

Sub egida și culorile celor de la Avântul Valea Mărului ”studenții”, acum vălmăreni cu acte în regulă, au revenit acolo unde și-au câștigat dreptul în iunie anul trecut, în Liga a III-a, tot în județul Buzău.

Pe osatura formației cu care Cătălin Savu a promovat și debutat în Liga a III-a, Gheorghiță Popa, și el fost membru al familiei studențești, (secund al lui Cătălin Savu în sezonul promovării), a readus studenții într-unul din eșaloanele naționale ale fotbalului românesc.

Concret, zece dintre cei 11 jucători din formația de start a vălmărenilor sunt foști jucători ai defunctei echipe CSU Dunărea de Jos. Meciul decisiv de promovare în Liga a III-a, disputat contra brăilenilor de la Sportul Chiscani, a fost început de Avântul Valea Mărului cu formula: Bogdan Olaru – Laurențiu Iancu, Daniel Morogan, Octavian Moise, Mădălin Hilohi – Gheorghiță Țuiu, Lucian Ignat, Ionuț Chiriac, Marius Manea, Alexandru Perju, Andrei Frunză, conform Obiectiv – Vocea Brăilei. Singurul ”intrus” din echipa de start a fost Andrei Frunză, jucător al formației din Valea Mărului de la începutul sezonului 2019-2020.

Pe banca de rezerve s-au regăsit alți trei foști ”studenți”: Mădălin Blănaru, Iulian Mohorîță și venerabilul Sorin Frunză, 42 de ani, unul dintre marcatorii din barajul ”studenților” contra buzoienilor de la Team Săgeata.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal