Vălmărenii, în fața meciului decisiv de revenire în Liga a III-a

564
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

După victoria din primul meci al grupei de baraj pentru promovarea în Liga a III-a Avântul Valea Mărului joacă duminică meciul decisiv, ”finala”, pentru revenirea în cel de al treilea eșalon.

Formația pregătită de Gheorghiță Popa va juca cu campioana județului Brăila, Sportul Chiscani, de la ora 17.30, pe teren neutru, stadionul ”Municipal” din Râmnicu Sărat”, pentru revenirea în Liga a III-a, după două sezoane și jumătate.

Victorie pentru promovare directă!

Pentru o promovare directă în Liga a III-a, de pe primul loc al grupei de baraj, vălmărenii au nevoie de o victorie. În prima etapă a triunghiularului de la Râmnicu Sărat formația din Valea Mărului s-a impus cu scorul 2-1 în fața celor de la Victoria Gugești, Vrancea, în timp ce adversarii de duminică au câștigat, scor 4-3, jocul cu formația vrânceană.

Două dintre criteriile de departajare din Regulamentului privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, campionatul ediției 2020-2021, le sunt favorabile brăilenilor:

-golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile din mini-grupă);

-numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din mini-grupă;

Chiar dacă vor încheia pe locul secund grupa de la Râmnicu Sărat vălmărenii au șansa promovării în eșalonul trei de pe locul doi. În Liga a III-a vor promova cele mai bune șapte locuri doi din cele 14 grupe de baraj.

Sportul Chiscani, campioana din Brăila

În timp ce la Galați finala campionatului Ligii a IV-a nu s-a putut disputa, în județul vecin contextul epidemiologic a permis disputarea celor două jocuri de departajare. Formația din Chiscani a trecut de Victoria Traian, după 4-1 pe terenul formației din Traian și 0-1 pe propriul teren.

La fel ca Avântul Valea Mărului și formația din Chiscani este obișnuită cu Liga a III-a, ultima prezență a celor de la Sportul în Liga a III-a a fost în ediția 2018-2019. Din lotul echipei din Chiscani face parte și Andrei Crăciun, vicecampion în ultimele trei ediții de campionat ale Ligii I de futsal cu United Galați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal