Calificare dramatică pentru CSM Arcada în turul doi preliminar din Liga Campionilor

220
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Campioana României la volei masculin CSM Arcada a trecut prin emoții cu carul în meciul decisiv de calificare în următoarea fază preliminară din Liga Campionilor. Formația gălățeană s-a impus cu scorul 3-2 în meciul decisiv de calificare contra campioanei Finlandei Ford Levoranta Sastamala, după ce a salvat două mingi de meci!

Meciul a început echilibrat, dar CSM Arcada s-a impus în primul set după ce s-a impus cu 28-26, (8-7, 15-16, 21-20), după 32 de minute de joc. După setul secund Sastamala a egalat situația la general, finlandezii s-au impus cu 25-18, după un set în care au condus în cea mai mare parte, 8-7, 13-16, 16-21. Replica formației lui Sergiu Stancu a venit imediat, iar gălățenii s-au impus cu 25-13, (8-6, 16-9, 21-12), în setul trei. Al treilea parțial a fost cel mai scurt din joc, 21 de minute, mai scurt decât chiar cel decisiv.

Echipa lui Sergiu Stancu nu putut tranșa soarta calificării în setul patru, deși a condus în mai multe rânduri. După 4-2 în debut, gălățenii au avut 8-4, 12-7. Spre finalul setului gălățenii au condus cu 18-15, 20-16 cu Klapwijk și Bala la liderii echipei, Klapwijk a desprins CSM Arcada 22-20. Finlandezii au revenit, au egalat la 23, după care s-au impus cu 25-23 și au împins meciul în set decisiv.

Decisivul a început cu oaspeții la conducere, 4-2, 5-3. Klapwijk a egalat la 6 cu un serviciu as, însă desprinderea gălățenilor nu s-a produs același jucător olandez a servit direct în fileu la faza următoare. Finlandezii s-au desprins la 9-7, 11-8, gălățenii cu Bala în frunte au revenit la 12-13, dar oaspeții au beneficiat primii de minge de meci. În final finlandezii au irosit două mingi de meci. Meciul putea fi închis mai devreme și de CSM Arcada, au condus cu 16-15, dar șansa a fost irosită de formația gălățeană. Finlandezii au mai irosit o șansă de a închide meciul la 16-17. Gălățenii au egalat și s-au instalat la conducere 19-18, cu o nouă minge de meci, oportunitate cu nu a mai fost ratată de gruparea gălățeană.

La finalul jocului jucătorul de la CSM Arcada Niels Klapwijk a fost ales omul meciului. Olandezul a realizat 25 de puncte în meciul de la Polivalentă, 14 puncte decisive. Marian Bala, cu 22 de puncte, a fost al doilea realizator al formației gălățene.

Pentru CSM Arcada au jucat: Filip Sestan, Răzvan Olteanu, Miels Klapwijk, Marian Bala, Alexey Nalobin, Marin Lescov, Alexandru Rață, Vasile Talpă, Daniel Keegan, Mihajlo Stankovic, Michael Keeegan, Liviu Cristudor – libero.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal