Cluburile din fotbalul județean și finanțarea lor

400
Foto: Facebook/Luceafărul Berești

Chiar dacă este la nivel amator fotbalul din ligile județene, a IV-a, a V-a, are nevoie de finanțare. Modalitate de procurare a finanțelor diferă de la club la club. O parte din cluburi sunt susținute de autoritățile locale, în timp ce altele sunt lipsite de aportul financiar al comunității locale și se bazează pe ”nebunia” unui pasionat la fenomenului.

”Partea financiară este o mare problemă, întrucât, deși am făcut demersurile necesare și am depus documentele solicitate, Clubul Sportiv Viitorul Frumușița încă nu a primit nici un leu de la administrația locală, trebuind să ne descurcăm până în acest moment cu resursele proprii, personale”, ne-a spus Antonel Tabac, președintele și inițiatorul proiectului Viitorul Frumușița.

O situație puțin mai fericită este la Prutul Vlădești. Cei de acolo primesc sprijin de la autoritățile locale, dar insuficient. ”Prutul Vlădești este o echipă de tradiție în județul Galați cu aproape 50 de ani de existență și cred că a fost un exemplu de urmat și pentru alte comunități rurale din apropiere.

Eu am făcut tot posibilul să nu renunțăm la echipă, chiar dacă ne-a fost greu, din cauza insuficientei finanțări primite, dar am continuat și poate în viitor vom primi mai multă atenție de la autorități pentru a continua într-un mod decent, respectând sportul și competiția pe care trebuie să o onorăm”, ne-a declarat Gigi Ghionea antrenorul formației din Vlădești.

În timp ce la Frumușița există speranțe de finanțare din partea autorităților locale, la Berești nici speranța nu există. Echipa este susținută de Mihai Bejan, cel care a repornit fotbalul în al patrulea centru urban al județului.

”Marele minus este, din păcate, partea financiară. Cu un minimum de suport din partea autorităților s-ar fi putut face mai multe. Băieții merită măcar bani de transport. Sursele de finanțare sunt limitate, în sensul că echipa este ținută din buzunarul meu.

Eu am pornit proiectul ăsta să dau curaj și altora să se implice. Cheltuielile sunt destul de mari, în sensul că eu nu dețin o afacere, nu am atât de mulți bani, nu mă dau banii afară din casă, dar nu mai contează asta. Nu mai contează banii când există pasiune”, ne-a declarat Mihai Bejan, președinte, antrenor, finanțator la Luceafărul Berești.

Un alt club văduvit de finanțare din partea autorităților locale este Quantum Club Galați, de altfel, a doua echipă de fotbal a Galațiului. Cei de la Quantum par loviți de ghinion, din cauza pandemiei au ratat un sponsor important. ”Eram destul de aproape de a aduce un sponsor important in martie/ aprilie, dar pandemia nu cred că va mai face posibil acest lucru”, ne-a spus președintele și antrenorul de la Quantum Iulian Oprea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal