Cu gânduri de play-off. FC Universitatea începe duminică un nou sezon în Liga I

82
Foto: Facebook/FC Universitatea Galați
Foto: Facebook/FC Universitatea Galați

Liga I a fetelor revine în prim plan la finalul acestei săptămâni după o pauză, forțată, de nouă luni. În noua ediție de campionat cele 12 echipe din prima ligă a fetelor vor juca după un nou sistem competițional.

În prima fază a noului sistem, sezonul regulat, cele 12 echipe, printre care și vicecampioana FC Universitatea, vor juca într-un singur tur cu repartizarea echipelor conform Tabelei Berger. După ce se vor disputa cele 11 etape din sezonul regulat primele șase clasate vor juca în play-off, Grupa A, meciuri tur-retur, 10 partide. Celelalte șase echipe din Liga I vor juca în play-out, Grupa B, meciuri tur-retur, 10 partide.

În play-off echipele vor intra cu punctele acumulate în sezonul regulat. Prima clasată la finalul jocurilor din Grupa A va deveni campioana României, în timp ce ultimele două din Grupa B, play-out, vor retrograda în Liga a II-a.

Play-off-ul, obiectivul din sezonul regulat

FC Universitatea va juca în etapa inaugurală a sezonului la Constanța, pe terenul celor de la Selena, duminică, 6 septembrie, începând cu ora 11.00. ”Obiectivul nostru în acest tur este calificarea în play off. În primul rând, din punct de vedere financiar costurile privind deplasările vor fi mult mai mari ceea ce înseamnă cheltuieli mult mai mari.

Cu siguranță în play-off vom avea deplasări la Cluj, Arad, Bistrița, Becicherecu Mic ceea ce înseamnă cel puțin o noapte sau două de cazare. Din punct de vedere sportiv acest format este benefic și consider că lupta pentru podium se va juca până în ultima etapă”, ne-a spus antrenorul și președintele de la FC Universitatea despre noul format competițional din Liga I a fetelor.

Lotul de jucătoare pentru sezonul 2020-2021:

  • Georgiana Bobocea, Roxana Pazargic – portari;
  • Ana Arnăutu, Alexandra Ivan, Valentina Ivan, Elena Ivan, Alexandra Hilohe, Nina Anca, Olga Zeziukina, Andreea Surcică – fundaşi;
  • Monica Benţoiu, Nicoleta Lepădatu, Lidia Moacă, Valeria Postol, Olivia Raquel, Ioana Sfetcu, Diana Stoian, Iriska Topal – mijlocaşi;
  • Tabita Croitoru, Alexandra Condrea.

Față de sezonul trecut lotul formației gălățene a suferit ceva modificări. Noutățile ”panterelor” fiind cele două jucătoare din Ucraina, Olga Zeziukina și Valeria Postol, dar și portugheza Olivia Raquel.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal