FC Universitatea propune alte nume către echipele naționale

87

Chiar dacă este înființat de scurt timp, vara lui 2015, clubul gălățean de fotbal feminin FC Universitatea, a propulsat rapid două jucătoare către echipele naționale, ambele descoperite și formate de clubul gălățean.

”FC Universitatea Galați a oferit deja două jucătoare către echipele naționale ale României, ambele din propria pepiniera, și aici mă refer la Maria Stamate și Carmen Marcu. Maria Stamate a debutat chiar la echipa națională de senioare a țării noastre”, ne-a spus președintele clubului gălățean, Gabriel Călinescu, cel care este și antrenorul echipei satelit a clubului.

Patru propuneri pentru echipele naționale

Urmând modelul brevetat deja cu succes de Carmen Marcu și Maria Stamate, clubul gălățean are alte patru propuneri pentru echipele reprezentative ale României.

Din urmă vin Andreea Surcică, o jucătoare care a terminat junioratul curând. De asemenea, Nicoleta Lepădatu, Tabița Croitoru sau Alexandra Condrea sunt alte trei junioare de perspectivă care cu siguranță vor oferi din ce în ce mai mult”, ne-a spus președintele clubului gălățean de primă ligă.

Accentul pe creșterea junioarelor

Pentru anul în curs singura reprezentantă a Moldovei în prima ligă feminină de fotbal își propune ca una dintre cele patru jucătoarele de perspectivă să facă pasul spre echipele naționale.

Cu siguranță în 2020 va mai debuta cel puțin o jucătoare la națională. Asta înseamnă că punem accent din ce în ce mai mult și pe creșterea junioarelor, iar în viitor vom promova din ce în ce mai multe junioare la echipa satelit și într-un final la prima echipă”, ne-a spus Gabriel Călinescu, președintele de la FC Universitatea.

Pe lângă echipa de Liga I, cu care iernează pe locul doi în prima ligă, clubul de fotbal feminin FC Universitatea mai este angrenat în campionatul Ligii a III-a cu echipa satelit, formată în mare parte din junioare, dar și în campionatele de junioare sub 15 ani și sub 13 ani.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal