Fl. Nini, despre lotul CSM Galați: ”Va trebui să avem abilitatea de a îmbina experiența cu tinerețea jucătorilor”

123

Începând din această vară banca tehnică a echipei de baschet CSM Galați fost preluată de gălățeanul Florin Nini. În noua ediție de campionat formația gălățeană va evolua cu o echipă total diferită față de cea din sezoanele trecute. La Lider Sportiv, 92.4 FM, Florin Nini a vorbit despre componența lotului cu care va aborda ediția 2020-2021 din Liga Națională.

”Va trebui să avem abilitatea, să avem capacitatea de a îmbina experiența cu tinerețea jucătorilor. Exceptând doi jucători, Adrian Vaida și Rareș Ardelean, toți ceilalți autohtoni sunt jucători gălățeni crescuți în propria pepinieră a Galațiului. Au plecat de la Phoenix Galați, iar acum sunt la CSM Galați, ei sunt jucători formați de Galați si va fi o bucurie pentru noi să-i vedem pe prima scenă a țării.

În momentul de față avem cinci contracte semnate cu jucători străini, din Serbia, Muntenegru sau SUA, americanii Ken Darrius Sanqualo Hamilton și Joshua Jalen Brown, sârbul Tarik Bruncevic, croatul Davor Konjevic și muntenegreanul Maksim Sturanovic. L-am dori și pe cel de al șaselea, la momentul actual echipa are voie cu șapte jucători străini, dar cred că este suficient cu șase jucători. Așa cum spuneam, pentru mine unul dintre obiective este creșterea, formarea și implementarea jucătorilor tineri în Liga Națională.

În lotul echipei noastre sunt opt jucători tineri, cei doi de la Sighetul Marmației: Rareș Ardelean și Adrian Vaida, iar ceilalți: Cristi Câmpeanu, Robert Gheorghe, Robert Rizea, Alexandru Șerban, Alexandru Patko, Mario Oprea, sunt jucători gălățeni, care cu mult efort și cu multă muncă pot face pasul spre performanță”, a spus Florin Nini.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal