Florin Nini a revenit acasă pentru a continua tradiția baschetului de prima ligă în Galați

96
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

În vara acestui an baschetul gălățean și-a recăpătat identitatea prin revenirea pe banca tehnică a lui Florin Nini, tehnicianul ce impresiona Liga Națională prin victoriile obținute la cârma celor de la Phoenix. Omul de baschet, inițiatorul fenomenului Phoenix în baschet, spune că a revenit pe banca echipei din orașul natal pentru a continua tradiția baschetului de prim eșalon în orașul nostru.

”M-am întors în orașul natal, orașul în care am descoperit tainele sportului și nu numai. Lăsând o echipă de Ligă Națională, respectiv Phoenix Galați, era normal să revin și să continui tradiția baschetului gălățean la nivelul Ligii Naționale.

Această tradiție trebuie să meargă mai departe și trebuie să aibă la bază o strategie de formare și de implementare a tinerilor jucători la nivelul Ligii Naționale.

Acest lucru înseamnă timp, strategie de viitor, înseamnă un lucru făcut în pași mărunți și siguri, iar finalitatea trebuie să ne aducă în așa fel încât să avem în Liga Națională în echipa Galațiului atât jucători cu experiență cât și jucători gălățeni, formați în Galați, crescuți de Galați”, a spus Florin Nini.

Granzii baschetului Românesc revin în Polivalenta

În noul format competițional CSM Galați, echipa pregătită de Florin Nini, va readuce pe parchetul Sălii Polivalente echipele de top din baschetul autohton.

”Echipa a activat sezonul trecut în a doua grupă valorică, în acest an discutăm despre altă idee, altă perspectivă, suntem într-o grupă unică de Ligă Națională. Din păcate am pornit 15 echipe în Liga Națională, dar Mediașul s-a retras.

Vom aduce alături de noi echipele de top din România, începând cu U BT Cluj-Napoca, CSM Oradea, alături de ele vor veni multe echipe de valoare, Steaua, CSU Sibiu, Piteștiul, Dinamo, vor fi în Sala Sporturilor din Galați”, a declarat Nini.

”Echipele puternice au plecat învinse de aici”

În perioada în care a evoluat în Liga Națională, Phoenix, echipa pregătită de Florin Nini și-a căpătat statutul de spaimă a granzilor. Echipele de top din România au plecat învinse din Polivalentă.

”Așa cum știți echipele mari ale campionatului au plecat învinse de aici datorită unei echipe ambițioase, energice, dornice de victorii și a unui public extrem de entuziast și care a susținut echipa în momentele bune și în special în momentele grele.

Cred că unul din atuurile pe care le-am avut în această perioadă, atunci când Galațiul învingea echipele de top, a fost tocmai acest lucru, băieții nu simțeau decât motivația, dorința și susținerea fanilor și sigur că multe lucruri veneau de la sine”, a spus Florin Nini la Lider Sportiv.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal