Interviu cu Bogdan Gavrilă: ”Pentru mine Oțelul este ceva special. Nu mi-a fost deloc greu să revin acasă”

133

În cadrul ediției de Luni seară de la Lider Sportiv, de pe 92,4 FM sau www.liderfm.ro, Bogdan Gavrilă, fotbalistul revenit în această vară la Oțelul, a vorbit despre: revenirea la clubul roș-alb-albastru, noul format din Liga a III-a sau relația cu noul antrenor Petre Grigoraș.

-De ce Oțelul în Liga a III-a?

-La mine e simplu, sunt din Galați, din tribună, când eram copil, iubeam Oțelul. Apoi de pe teren am debutat în Liga I aici, nu am stat mult pe gânduri când a venit oferta asta, cu toate că sportiv poate aș fi avut oferte mai bune, dar Oțelul pentru mine e ceva special și nu mi-a fost deloc greu să vin acasă.

-Cum ai regăsit Oțelul?

-Este o echipă în construcție din ce am găsit aici. S-a încercat reconstrucția, dacă aș putea spune așa, s-a încercat promovarea, dar nu s-a putut. Sper să fie totul ok. Este un proiect ambițios, noi ne dorim promovarea, clar. Cei din conducere la fel. Nu ne rămâne decât să demonstrăm că suntem jucători de valoare, cei care am venit acum, și nu cred că ne-ar ierta cineva dacă ratăm promovarea.

-Cum ai perceput schimbarea de la nivelul băncii tehnice?

-Despărțirile sunt grele pentru toată lumea, dar au fost și acele probleme medicale, să nu intrăm în detalii. Se dorea o schimbare, așa au văzut oamenii din conducere ca declicul ăsta ar fi schimbarea antrenorului. Pentru mine Alexandru Ciobanu este un antrenor de valoare, este tânăr, dar pe viitor sunt sigur că va avea rezultate. În schimb a venit Petre Grigoraș, pentru oamenii din Galați nu cred că mai trebuie prezentat. Este un nume foarte mare care a avut rezultate, nu numai la Galați cu Oțelul, dar și cu alte echipe. Este un antrenor cu experiență care ne insuflă oarecare energie pozitivă care să ne dea dorința de performanță.

-Care este relația cu cei din conducerea clubului?

-Una foarte bună, chiar neașteptat de bună față de alte conduceri pe care le-am avut. Aici am un raport foarte bun cu ei, sper să fie până la capăt. Majoritatea dintre jucătorii nou veniți, cât și cei care sunt mai vechi, văd că au un raport bun cu conducerea. Noi ne dorim ca aceste lucruri să meargă în continuare la fel. În momentul în care vor apărea rupturi la nivelul de relație conducere-jucători nu mai merge nimic.

Cum vezi noul sistem competițional din Liga a III-a?

-După părerea mea era mai bine sezonul trecut. Acum este puțin mai greu. Joci un campionat întreg și ajungi să depinzi de un meci de baraj. Într-un fel se șterge 70-80% din munca făcută tot sezonul, dar noi suntem încrezători. Nu ținem cont de acest aspect. Partea bună a acestui sistem de campionat cu 10 echipe este că nu mai ai deplasările lungi, reduci din costuri și poți să folosești banii pentru testele covid. În rest, cred că ne dezavantajează.

-Cum vezi seria din care face parte Oțelul?

-Nu știu cum sunt celelalte echipe din zona Moldovei, dar eu am venit foarte încrezător în această echipă. Cu transferurile făcute cred că în orice serie am fi fost repartizați am fi reușit să ne impunem. Cu siguranță vor fi rivalități pe plan local, așa cum sunt anomalii la noi la români. Pe plan local sunt derby-uri mai peste tot. Oțelul este rivala tuturor în seria asta, toți vor să o bată pe Oțelul. Este normal, este echipa cea mai titrată, își dau viața cu ea. Sunt bineveniți toți adversarii care vor să să se întreacă cu noi. Noi vom fi 100% la fiecare meci indiferent că este echipă nou promovată sau vecină de județ.

-Cum au reacționat apropiații când au auzit că te întorci la Oțelul?

-Familia și prietenii de aici au fost foarte fericiți. Ceilalți, de prin alte părți au fost sceptici. Ei nu cunosc fenomenul ăsta, ce înseamnă Oțelul pentru oamenii din Galați. Ei văd doar din exterior Liga a III-a. Ei nu înțeleg că Oțelul pentru Galați este important, iar fotbalul aici este importnat. Vor vedea. Sper ca în doi ani vor vedea echipa în Liga I și nu își vor mai pune întrebările pe care și le-au pus acum.

-Cum ai resimțit factorul financiar?

-Cei din conducere sunt foarte serioși, din punct de vedere financiar. Am înțeles că au fost probleme înainte, dar nu-i treaba mea. Acum sunt oamnei responsabili care și-au asumat din punct de vedere financiar și sportiv au fost serioși, nu am ce să le reproșez.

-Cum ai regăsit baza sportivă ”Oțelul”?

-M-am bucurat când am auzit că stadionul va fi transmis către Primărie. Sper că o va întreține. Eu sunt plecat de 7-8 ani de la echipă iar în ceea ce privește baza sportivă nu s-a schimbat nimic. Prima oară când am venit la stadion, acum 20 de ani, eram copil, stadionul era exact la fel. Ne-am bucura să se modifice cât de cât. În toată țara au apărut stadioane noi în orașele mari, chiar și în orașe care nu au echipă, iar noi în orașul ăsta nu avem un stadion pe măsură. Cred că un stadion mai mare și mai aranjat iar bucura pe oamnei și sportivi.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal