Interviu cu George Stângă. ”Vom susține financiar fotbalul amator”

471

De foarte mult timp sportul, la nivelul județului, a fost neglijat, iar asta se traduce prin: infrastructură sportivă care lasă de dorit, cluburi de fotbal din ligile județene ce trăiesc de de o zi pe alta, lipsa cluburilor sportive în afara municipiilor sau lipsa opțiunilor pentru copii din mediul rural pentru a desfășura activități sportive. Unul dintre oamenii care a anunțat că dorește să sprijine dezvoltarea sportului la nivel județean, George Stângă, candidat pentru președinția Consiliului Județean Galați, ne-a vorbit în cadrul unui interviu despre intențiile sale.

-Domnule senator, în programul dumneavoastră am observat o înclinație deosebită către sport. De unde această pasiune?

-Sunt licențiat în Educație Fizică, am practicat sportul de performanță și înțeleg necesitățile unui jucător cât și ale unui club sportiv. Ceea ce nu înțeleg mulți dintre politicienii vechi este că pregătirea unei generații viitoare este, de fapt, construcția unei structuri solide a societății.

-Ce măsuri doriți să aplicați pentru dezvoltarea sportului?

-Avem pregătite o serie de măsuri pentru revigorarea sportului în rândul tinerilor din care amintesc:

  • ordinul de ministru prin care adoptăm normele de aplicare a ordonanței care acordă acel voucher de 300 de lei tuturor copiilor din această țară pentru prima legitimare la un club sportiv. Ne-am propus ca până la 1 decembrie, să reușim să adunăm cel puțin 30.000 de beneficiari. Probabil la anul vom rotunji numărul și vom ajunge la cei 100.000 de noi copii legitimați în sport, numărul prevăzut și în Programul de Relansare Economică. Țintim prin acest program să creștem accesul la educație și sănătate pentru copii și tinerii proveniți din familii defavorizate.
  • vom crea cluburi sportive în toate comunele unde vor fi organizate competiții cu finanțare de la Consiliul Județean Galați și vom crea programe pentru motivarea copiilor și adolescenților să facă sport.

-Mai concret, cum veți sprijini sportul la nivel județean?

-După opt ani în care Consiliul Județean nu a alocat nici un leu pentru sport, doresc să schimb acest lucru începând cu 28 septembrie, adică imediat după alegeri. Din discuțiile avute cu conducerea AJF Galați, cu reprezentanți ai diverselor cluburi, cât și cu prof. Cătălin Savu, un cunoscător al fenomenului la acest nivel, fără sprijin fotbalul amator la noi în județ va dispărea. Din acest motiv vom finanța acest segment cu cel puțin 500.000 de lei pe an, asta însemnând suport financiar pentru echipele de Liga a IV-a, Liga a V-a, juniori A1 (Liga a IV-a U19), cât și echipele de copii din județul nostru, (ex. Pechea – box, Șendreni – handbal, Piscu – haltere, etc.).

-Cu proiectele domnului Cătălin Moroșan privind sportul ce veți face?

-Cătălin mi-a spus că în nenumărate cazuri diferența o face educația adecvată, pragmatică, în viața părintelui și a copilului său, mai ales a celor din medii vulnerabile. De aceea este nevoie să dezvoltăm un program care să schimbe viața copiilor din familii cu resurse restrânse: Ne dorim creșterea calității vieții prin facilitarea accesului copiilor, tinerilor, la activități și antrenamente sportive în același timp cu o educație nutrițională și cu motivarea câștigului de bani din competiții.

-Vă mulțumesc și vă urez succes în ceea ce v-ați propus!

-Și eu vă mulțumesc.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal