Marius Stan: Dacă nu intram în politică, nu mai contesta nimeni rezultatele de la Oțelul

631

Oțelul Galați este singurul club de fotbal din regiunea Moldovei care a reușit să câștige Campionatul și SuperCupa în România (2011) și este, de asemenea, unul dintre puținele cluburi din țara noastră care au jucat în grupele Ligii Campionilor. Conducător de club în acea perioadă a fost Marius Stan, care a trecut apoi pe baricadele politicii. Se pare că tot mai multe voci au început să conteste rezultatele obținute atunci de Oțelul. Am încercat să aflăm motivele acestei impresii a tot mai multor gălățeni chiar de la protagonist. Clubul roșu-alb-albastru a falimentat la câțiva ani distanță de la marea performanță reușită.
Marius Stan a explicat în dese rânduri că a fost un simplu angajat și că nu a avut nicio implicare în vânzarea clubului. Mai mult, a spus că a lăsat clubul cu 7 milioane de euro în conturi!

Cum s-a ajuns la ideea că dvs. sunteți vinovat de falimentul clubului?

-Nu e decât o consecință a imixtiunii politicului în povestea asta. Fiți siguri că dacă nu făceam politică, nu mai contesta nimeni rezultatele de la Oțelul, ori să spună cineva că eu aș fi vinovat de dispariția sa. Drept dovadă vi-l dau ca exemplu pe cel care mi-a urmat pe scaunul de director general al clubului, Narcis Răducan. În 2012 eu am intrat în mandat la Primărie, iar el a rămas să conducă clubul. Ați auzit ceva de Narcis Răducan? Că i s-a pus în cârcă vreo ceva? Că a făcut sau că a dres? Nimic. Nici de dispărut bani, nici de retrogradare, de nimic. De ce? Pentru că n-a făcut politică. Dacă se implica și el în politică, avea și el ștampile de genul acesta. Pentru a nu știu câta oară spun că este o enormitate fără de margini, o demonstrație, încă o dată, a modului cum o propagandă ticăloasă de partid transformă albul în negru și negrul în alb. O performanță senzațională realizată, indiferent de ce zic unele trompete care preiau zvonuri stupide și le duc mai departe, rămâne indiferent de ce se întâmplă și n-am ce să justific nimănui. Când va mai realiza cineva la Galați ce am realizat eu, alături de antrenorii și jucătorii cu care am colaborat că n-am fost singur, atunci o să mai stăm de vorbă. La noi se pare ca să fii apreciat la adevărata valoare trebuie să ajungi pe lumea cealaltă.

-Regretați acum că ați intrat în politică?

-Nu regret, n-am de ce să regret. Politica face parte din viața noastră. Cineva trebuie să își asume, iar eu am făcut-o, cu riscurile de rigoare. Faptul că am reușit să câștig un mandat și să mă lupt apoi și pentru altele, înseamnă că am sânge în instalație, că sunt tare. Nu mă doboară niciun atac, iar asta ar trebui să le pună semne de întrebare tuturor oamenilor care cred acele non-sensuri spuse la adresa mea.

Cum vă explicați faptul că încă mai sunt gălățeni care încă mai cred că Oțelul a fost ajutată la momentul respectiv să câștige campionatul?

-Asta este cea mai mare… Mă revoltă și mai tare! Chiar am întâlnit oftica unora care începeau cu fel de fel de aberații. Sunt oamenii care au plecat urechile la propagandă, încât li se fură până și bucuria asta că am fost campioni la fotbal. Gălățeni, vă mai zic încă o dată, am avut cel mai curat titlu! Nu vreau să discut despre altele, dar cu mâna pe inimă spun că a fost cel mai curat titlu câștigat de o echipă din România. Am avut și noroc pentru că atunci când ne încurcam noi, se încurcau și contracandidatele. Rezultatele noastre ne-au dus pe primul loc, iar asta înseamnă că suntem campioni. Pentru asta trebuie ca gălățenii să se simtă mândri! A fost cea mai frumoasă și mai grozavă realizare din sportul gălățean. A fost o bucurie fără margini. Deși am o vârstă destul de înaintată de acum, mi-aș da ani din viață ca să mai pot să trăiesc momente de genul acela. Vă mai aduceți aminte de vreo altă bucurie a oamenilor din Galați de asemenea amploare? Atunci au ieșit oamenii și s-au bucurat sincer pe străzi. Zeci de mii de oameni, a fost ceva fantastic.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal