Sporting Liești, primul lider din seria secundă a Ligii a III-a

827
Foto: Facebook/Sporting Liești

Campionatul celui de al treilea eșalon fotbalistic a debutat la finalul săptămânii. Într-un nou format, cu zece serii de câte zece echipe, al treilea eșalon a revenit, iar rezultatele surprinzătoare nu au întârziat să apară.

Cotată drept una dintre favoritele la promovarea în eșalonul secund SC Oțelul a început cursa de promovare cu o înfrângere, scor 0-1, (0-0), pe terenul unei formații nou promovate în eșalonul trei, CSM Râmnicu Sărat. Golul victoriei formației buzoiene a fost marcat pe final, în minutul 85, pe contraatac, în urma unei greșeli în defensiva roș-alb-albastră.

Cea mai longevivă dintre echipele gălățene din eșalonul trei, Sporting Liești, a debutat în cel de la optulea sezon consecutiv de Liga a III-a cu o victorie categorică, scor 5-2, pe terenul brăilenilor de la Sportul Chiscani. La pauză Lieștiul a intrat cu 1-0, gol marcat de Marius Manea. După pauză pentru Sporting Liești au mai marcat: Andrei Mihu, George Dănăilă, Bogdan Zărnescu și Adrian Grigoraș. Ca urmare a victoriei, scor 5-2, Sporting Liești este primul lider al seriei secunde din Liga a III-a.

Cealaltă echipă gălățeană din Liga a III-a, Avântul Valea Mărului, a revenit în eșalonul trei cu o înfrângere la scor de neprezentare. Vălmărenii au cedat, scor 0-3, pe propriul teren cu Dacia Unirea Brăila, formație ce își propune revenirea în eșalonul secund.

Din jocurile primei etape de Liga a III-a, seria a II-a, se remarcă golul marcat de Beny Micu, jucător format la echipele gălățene de Liga a IV-a și a V-a, Voința Cudalbi și Zorile Grivița, pentru CS Fărurei în jocul de la Focșani cu CSM, o altă echipă ce își propune promovarea în Liga a II-a.

În etapa a II-a se Oțelul va juca pe propriul teren cu Avântul Valea Mărului, iar Sporting Liești va primi pe propriul teren replica celor de CS Făurei. Meciurile se vor disputa sâmbătă, 19 septembrie, începând cu ora 17.00.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal