Termen limită pentru finalizarea Campionatului de Minifotbal Galați

261
Foto: Facebook/Arena Barieră

În cea mai recentă ședință a Comitetului Executiv Federația de Minifotbal din România a luat două decizii importante în ceea ce privește sezonul 2019-2020.

Legat de finalizarea campionatelor locale FMR a transmis organizatorilor că data limită de transmitere a echipei campioane este 19 octombrie 2020.

”Toate competițiile locale, din sezonul 2019-2020, trebuie finalizate până în data de 19 octombrie 2020. Organizatorii locali au obligația de a comunica către FMR clasamentul final al sezonului pentru toate ligile organizate, până la data menționată.

Fiecare organizator va decide sistemul / forma de finalizare a campionatului local, având la bază situația existentă la nivelul competițiilor pe care le coordonează, dar mai ales în funcție de data de reluare pe care o vor comunica autoritățile. Sistemul de finalizare poate fi cel decis la începutul campionatului sau unul adoptat de Comisia de Organizare a campionatului local, înainte de reluarea competiției, după ridicarea restricțiilor din perioada pandemiei.

În situația în care competițiile nu pot fi reluate sau finalizate în condițiile menționate la punctele (a) și (b), se va lua decizia de înghețare a campionatului local. Clasamentul final, campioana sezonului, echipele retrogradate în ligile inferioare, echipele promovate în ligile superioare vor fi stabilite conform clasamentului afișat de organizatorii locali pe site-ul FMR la data întreruperii competițiilor, adică 12.03.2020. Acest criteriu prevede inclusiv situația în care nu toate echipele au același număr de jocuri, în alcătuirea clasamentului se vor lua în considerare toate jocurile oficiale disputate până în data de 12.03.2020.

În cazul înghețării campionatului, pentru stabilirea clasamentului final, în caz de egalitate intre echipe care au același număr de puncte, se va ține cont de următoarele criterii de departajare:
1) Meciul / meciurile directe dintre cele doua echipe (se vor lua in calcul toate întâlnirile din întreg sezonul). Dacă sunt mai mult de doua echipe la egalitate, se va întocmi un clasament cu toate rezultatele dintre aceste echipe. In cazul clasamentului cu mai mult de doua echipe, daca echipele nu au număr egal de jocuri, punctele se vor calcula procentual, raportat la numărul de jocuri (pentru echipele cu număr mai mare de jocuri). Ca număr de jocuri, raportarea se va fac la echipa cu cele mai puține jocuri;
2) Punctele obținute într-un număr mai mic de jocuri disputate;
3) Golaveraj general;
4) Numărul mai mare de goluri marcate (indiferent de numărul de etape disputate);
5) Tragerea la sorți.

În cazul echipelor care se află la egalitate de puncte și se decide titlul sau retrogradarea, organizatorul va putea să decidă desfășurarea unui joc / turneu de baraj. Cu acordul Federației, acesta se poate organiza și după data de 19 octombrie 2020”, se arată în comunicatul Federației de Minifotbal.

La momentul întreruperii Campionatului de Minifotbal Galați, podiumul clasamentului arăta astfel: 1. Ajax Dulcisimo 51 p, 2. Viitorul 42 p, 3. Atletico Abcoz 39 puncte.

În ceea ce privește turneele finale FMR a decis: ”anularea următoarelor competiții naționale aflate în calendarul FMR pe anul 2020: Campionatele Regionale, Campionatul Național, Cupa României, Campionatul Național Old-Boys, Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal