Un nou proiect de fotbal în Galați. ”Vom crea un mediu foarte apropiat de nivelul de performanță”

1076

În cea de a doua ediție a emisiunii Lider Sportiv, sezonul 15, a fost invitat în studioul Pro Lider FM, Marius Cosoreanu, manager sportiv în cadrul Departamentului de Dezvoltare din Universitatea ”Danubius” Galați. Marius Cosoreanu a abordat subiectul înființării echipei de fotbal CSU Danubius Galați, formație ce își propune să activeze în Campionatul Universitar de fotbal. Interviul cu Marius Cosoreanu se poate citi mai jos:

-Despre ce este vorba referitor la acest nou proiect de fotbal în Galați?

-Este bine cunoscut faptul că sunt mulți practicanți de fotbal care se pierd pe la vârstele de 16-17 ani, de multe ori pe căi total greșite, iar crearea unei echipe universitare i-ar putea motiva și i-ar putea ajuta să se integreze mai bine în societate, urmând cursuri universitare în paralel cu viața sportivă.

O mare parte dintre cei care ajung la vârsta junioratului, 17-19 ani, nu au o perspectivă sportivă în lipsa unui fotbal profesionist/semi-profesionist puternic, mai exact după mulți ani de pregătire, aceștia constată că orizontul lor pe plan sportiv se închide.

Un mare număr de tineri aflați în clasele liceale terminale pot fi ambiționați, de perspectiva de a activa la un club universitar, să treacă pragul numit bacalaureat, cu ședințe de pregătire gratuite, și să înțeleagă importanța acestuia în viața lor.

După modelele deja consacrate, SUA, Marea Britanie ș.a, încurajarea sportului universitar oferă ”o șansă în plus” pentru un tânăr aflat la o vârstă fragedă și în situația de a alege între un loc de muncă pentru a exista, de a continua studiile sau de a continua viața sportivă. Prin sprijinirea cluburilor universitare într-un mod profesionist, un mare număr de tineri pot continua viața sportivă între 3 și 8 ani, 3 ani licența + doi ani master + trei ani doctorat, iar prin continuarea pregătirii și pe plan sportiv, poate performa și în ramura de sport practicată.

-La modul concret, cum va fi format lotul?

-Vor fi organizate selecții de sportivi, practicanți de fotbal, pentru a înființa echipa de fotbal universitar, din rândul studenților, facultate și master, de la toate Facultățile Universității ”Danubius” Galați sau cursanți ai Colegiului ”Danubius” Galați.

-Care ar fi avantajele practicării fotbalului la CSU Danubius?

-În cazul studenților/cursanților admiși la unul din programele universității și care vor fi selectați să facă parte din echipa de fotbal au șansa de a activa și continua performanța sportivă cu multiple avantaje cum ar fi:

  • reducere de 75% din taxa de școlarizare pentru primul an;
  • burse sportive, premii;
  • echipament sportiv;
  • acces la surse multimedia de informare
  • pregătire pedagogică și psihologică etc.

-Vor exista posibilități pentru sportivi să facă pasul mai departe în fotbalul profesionist?

– Echipa va fi parte a Clubului Sportiv Universitatea ”Danubius” Galați și va participa în competițiile organizate de Federația Sportului Școlar și Universitar, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și reprezentantul acestei în teritoriu Asociația Județeană de Fotbal.

Mai mult, prin prisma faptului că unul dintre partenerii competiției este chiar Federația Română de Fotbal, există posibilitatea încheierii unor raporturi de colaborare reciproc avantajoase între cluburile universitare cu cele din ligile profesioniste, ca bază de selecție pentru echipele de seniori din campionatul României.

-Cum va fi structurată conducerea tehnică a echipei?

-Chiar dacă este o activitate cu specific de amatori, vom crea un mediu foarte apropiat de nivelul de performanță cu reguli clare. Sportivii vor fi parte a unei echipe în adevăratul sens, cu programe de pregătire și recuperare adecvate mediului profesional: staff tehnic și medical, evaluări medicale gratuite, pregătiri centralizate, (cantonamente).

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal