Victorie în debutul sezonului pentru ”pantere”

309

FC Universitatea Galați, singura reprezentantă a regiunii istorice Moldova în Liga I a fetelor a debutat în sezonul 2020-2021 cu o victorie. Deși se confruntă cu serioase probleme de efectiv, formația pregătită de Gabriel Călinescu și Alexandru Caracaș s-a impus cu scorul 1-0, la pauză 1-0, la Constanța, pe terenul celor de la Selena. Golul de trei puncte al formației gălățene a fost marcat de Tabița Croitoru în minutul 10.

Jocul de la Constanța a fost început de FC Universitatea cu formula: Roxana Pazargic – Valentina Ivan, Alexandra Ivan, Nina Anca, Andreea Surcică – Georgiana Bobocea (jucătoare ce s-a consacrat între buturi, dar s-a achitat de sarcini și în câmp), Iriska Topal, Lidia Moacă, Andreea Surcica, Olivia Raquel – Tabita Croitoru. De pe bancă pentru FC Universitatea au intrat două debutante în prima ligă a fetelor: Alexandra Hilohe, (junioară la debut), Mihaela Russen Mihaela, (senioară, dar debutantă în prima ligă).

La greu ne-am mobilizat extraordinar de bine

Antrenorul Gabriel Călinescu ne-a declarat că victoria de la Constanța este a grupului, în condițiile în care din lotul echipei au lipsit o serie de jucătoare printre care și cele două achiziții din această vară, ucrainencele Olga Zeziukina și Valeria Postol.

”În primul rând îmi felicit echipa pentru dăruire, pentru tot ce am oferit în decursul meciului. La greu ne-am mobilizat extraordinar de bine ceea ce înseamnă că în momente grele demonstrăm că avem forța de a ne lupta și de a rămâne uniți pe întreaga partidă. Astăzi nu pot evidenția o jucătoare anume, astăzi FCUG a demonstrat ceea ce demonstrează meci de meci. Si la nivel de staff colaborăm foarte bine ceea ce înseamnă că în acest sezon vom arăta din ce in ce mai bine. Astăzi am jucat si pentru ”panterele” care din diverse motive nu au putut juca și sperăm din tot sufletul să le recuperăm în perioada următoare. Forța FCUG!”, ne-a spus Gabriel Călinescu.

Pentru FC Universitatea urmează derby-ul campionatului cu Universitatea Olimpia Cluj-Napoca. Se vor întâlni sâmbătă, 12 septembrie, la Galați primele două clasate de sezonul trecut Universitatea Galați, locul doi, și Universitatea Cluj-Napoca, locul unu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal