Pandemia ține pe loc competițiile de juniori

225

Pandemia de coronaviurs a pus stop și competițiilor la nivel juvenil. La fel ca în competițiile seniorilor și cei de la copii și juniori au obligația să treacă testele RT-PCR pentru a evolua în campionate. Președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu, a declarat la Lider Sportiv, că anul 2020 este pierdut pentru copii și juniori, iar efectele se vor vedea la loturile naționale în anii următori.

”Este greu de crezut că dacă nu se va renunța la acest protocol cu teste RT-PCR că se va mai desfășura un campionat. Deja copii noștri au un an pierdut. 2020 este an pierdut pentru fotbalul de copii si juniori românesc. Un an în care copii doar s-au antrenat fără competiții, fără jocuri.

Este greu pentru ei, iar aceste repercusiuni se vor vedea, dacă acum ne plângem că echipele naționale pierd jocurile, vom vedea peste câțiva ani când vor ajunge acești copii la nivelul loturilor naționale ce probleme vom avea. Se poate și mai rău decât acum, vine Luxemburg, Gibraltar din urmă și alte țări, se poate și mai rău”, a spus Liviu Ciubotariu.

Șeful AJF Galați a mai spus că din cauza pandemiei și condițiilor impuse pentru reluarea jocurilor o parte din copii preferă să renunțe la sport. ”Din păcate mă uit la copii, săracii nu mai au răbdare, mă uit la conducătorii cluburilor, la antrenori, se plâng că își pierd copii pe zi ce trece, nu mai vin la antrenamente. Este și frica de acest virus, este si lipsa jocurilor. Copii s-au săturat să se antreneze, nu mai au motivație, prefera să stea în fața calculatoarelor și cam acesta este viitorul, e mai simplu acolo și nu vor mai veni al fotbal”, a declarat Liviu Ciubotariu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal