Campionii României își află marți adversara din Liga Campionilor

96

Echipa de futsal United Galați, campioana României en-titre, se va afla marți, în premieră, în urnele UEFA. Formația gălățeană își va cunoaște adversara din runda preliminară a Ligii Campionilor.

La tragerea la sorți de marți, ce va fi transmisă de UEFA în direct începând cu ora 14.30, ora României, formația gălățeană a fost repartizată în Grupa 6A, urnă a capilor de serie, iar adversarele echipei pregătite de Florin Ignat ar putea fi una din echipele din grupa 6B: Tbilisi State University, Georgia, Dolphins Ashdod, Israel, sau Swansea University, Țara Galilor.

În faza preliminară a Ligii Campionilor se va juca într-o singură manșă între 24 și 29 noiembrie. Din cauza pandemiei de covid-19 UEFA a modificat sistemul de desfășurare al jocurilor din preliminarii. În loc de grupă de trei, cum s-a jucat în edițiile precedente, se va juca o singură manșă eliminatorie. Cu excepția georgienilor, celelalte două echipe au anunțat UEFA că nu pot organiza meciul din Liga Campionilor pe propriul teren.

United, locul 26 în clasamentul coeficienților

Înaintea tragerii la sorți UEFA a publicat clasamentul coeficienților pentru sezonul 2020-2021. Campioana României, United Galați, este pe locul 26 în această ierarhie, din totalul de 54 de echipe. Deținătoarea titlului în România este devansată în ierarhia coeficienților de reprezentantele Macedoniei de Nord sau Maltei, dar și devansează reprezentantele Angliei, Franței sau Austriei.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal