CSM Galați, fără obiectiv concret în LNBM

98
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Obișnuit să califice echipele Galațiului în play-off, din perioada în care pregătea echipa masculină a clubului Phoenix, Florin Nini, antrenorul actualei echipe de baschet a orașului CSM Galați, a declarat la Lider Sportiv că în acest sezon formația gălățeană nu are stabilit un obiectiv concret.

”E dificil să vorbim de un obiectiv clar. De ce spun acest lucru, am plecat la drum cu desfășurarea campionatului în etape săptămânale, acum după recenta ședință a Federației Române de Baschet vom juca într-un campionat tip turneu. Nu știm exact cum se va juca în continuare, tot din cauza condițiilor provocate de pandemie.

E un campionat care se va juca din prea multe puncte de vedre în funcție de mulți alți factori. Și acest lucru nu ne lasă nici pe noi ca antrenori să stabilim o strategie sau să stabilim un parcurs în care să stabilim o formă sportivă. Cred că în aceste condiții vor avea câștig de cauză echipele care își permit să aducă jucători cu experiență, sunt jucători care se descurcă în orice condiții, mod de organizare al jocurilor. În același timp, pregătirea tip turneu și desfășurarea jocurilor în turneu presupune un lot mult mai valoros.

Să joci trei meciuri în trei zile, cum urmează pentru noi, este extrem de solicitant când depinzi doar de cinci jucători. Astra presupune să ai un lot cu o rotație de 9-10 jucători. Acest lucru nouă nu ne este permis, în momentul de față avem cei cinci jucători străini: americanii Ken Darrius Sanqualo Hamilton și Joshua Jalen Brown, sârbul Tarik Bruncevic, croatul Davor Konjevic și muntenegreanul Maksim Sturanovic, avem opt jucători de 15-16-17-18 ani.

Opt jucători, e un lucru bun, un lucru care ne bucură, dar în același timp trebuie să fim realiști să spunem că este foarte greu ca niște sportivi cu vârste de 15-18 ani să poată să facă față cerințelor unei Ligi Naționale de Seniori. Eu personal am încredere în ei, muncim cât de mult se poate, și colectiv și individual, dar cu siguranță că vom avea surprize. Avem exemple în acest sens Robert Stan, Maciucă, Petică, jucători care au venit și la 17 ani au făcut parte din lotul unei echipe de LN. Astăzi la Măciucă vorbim de LN seniori, prima participare la echipa națională de seniori, Stan Robert, acum la CSU Sibiu”, a spus Florin Nini la Lider Sportiv.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal