CSM Galați revine la jocurile din DNS. Sâmbătă joacă semifinala cu CS Năvodari

103

Divizia Națională de Seniori, eșalonul secund al rugby-ului autohton, revine la finalul acestei săptămâni după o pauză de aproape un an. Echipele angrenate în DNS vor reveni la jocurile rămase din sezonul 2020, campionat întrerupt la finalul turului, cu meciurile din play-off, grupa locurilor 1-4, respectiv play-out, locurile 5-8.

Pe locul doi la finalul turului de campionat, la momentul întreruperii DNS, CSM Galați va juca în semifinalele DNS. Misiunea formației gălățene de accedere în finală este destul de dificilă, adversara formației gălățene este CS Năvodari, campioana en-titre din DNS.

Despre meciul cu Năvodariul căpitanul de la CSM Galați, Gabriel Partenie, ne-a spus că va fi un joc de angajament fizic din care speră să iasă învingători. ”Cele două meciuri cu Năvodariul, (în semifinale se joacă tur-retur), vor fi foarte grele. Formația din Năvodari este campioana en-titre, an de an se bate pentru câștigarea campionatului. Speer să facem un joc bun sâmbătă, să ne ridicăm la nivelul lor. Va fi un meci fizic, dar din care sperăm să ieșim cu un rezultat pozitiv”, ne-a spus Gabriel Partenie.

În ceea ce privește lotul cu care formația gălățeană va aborda cele două jocuri din semifinala cu CS Năvodari căpitanul Gabriel Partenie spune: ”În mare parte este același de anul trecut. Din păcate nu ne mai putem baza pe jucătorii din Republica Moldova, jucători de bază ai echipei care aduceau un plus. Ca și completări avem o revenire, cea a lui Nicu Manolache, ultima dată la Suceava, la care se adaugă: Cătălin Prunaru, Don Jan și Mihai Petrescu – toți de la București”.

Pe lângă pauza provocată perioada pandemiei a adus și o serie de restricții în ceea ce privește antrenamentele. ”După aproape un an de pauză, departe de terenul de rugby, a fost dificilă readaptarea la efort, reguli noi, fără contacte, cu distanțare, totul diferit. După toată nebunia asta cu pandemia, cel mai important ar fi să fim sănătoși și să trecem cu bine peste aceste vremuri grele. Ne-am bucurat că toți suntem sănătoși, după perioada asta lungă de pauză”, ne-a spus Gabriel Partenie căpitanul de la CSM Galați.

CSM Galați – CS Năvodari este programat să se dispute sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 11.00, pe stadionul ”Municipal”, (Gloria de lângă Autogară), fără spectatori.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal