Interviu cu Dan Popescu. ”Am revenit la Oțelul cu gândul de a promova”

258

În cadrul ediției de Luni seară de la Lider Sportiv, de pe 92,4 FM sau www.liderfm.ro, Dan Popescu, fundașul revenit în această vară la Oțelul, a vorbit despre: revenirea la clubul roș-alb-albastru, noul format din Liga a III-a sau relația cu noul antrenor Petre Grigoraș.

-De ce Oțelul în Liga a III-a?

-Eu am mai fost la Oțelul, aici am debutat în Liga I, chiar cu domnul Grigoraș antrenor. Mi-aș fi dorit să revin, chiar dacă am fost plecat vreo cinci ani. Până la urmă am revenit și sper cu gânduri bune, acelea de a promova.

-Cum ai regăsit Oțelul?

-Este o echipă nouă, în reconstrucție. De asta ne-a și adus pe noi patru-cinci jucători care avem spiritul Oțelului în sânge, pentru a crește copii. Noi avem ca obiectiv promovarea de asta se fac demersuri, sper să ne îndeplinim obiectivul.

-Cum ai perceput schimbarea de la nivelul băncii tehnice?

-Eu am venit aici la Oțelul de la început, de când s-a reunit echipa. Am lucrat cu Alexandru Ciobanu o lună și jumătate. Este un antrenor tânăr, un antrenor ambițios. Cred că cei din conducere au dorit un antrenor cu experiență. Alex nu avea experiența domnului Grigoraș, el mai are multe de spus, este la început de drum.

-Cum este cu Petre Grigoraș antrenor?

-Eu am mai lucrat cu domnul Grigoraș în trecut. Dânsul m-a debutat în Liga I la un meci cu Steaua, acasă, încheiat la egalitate, scor 1-1. Vă dați seama, domnul Grigoraș are mare experiență și sper să facem o figură frumoasă.

-Care este relația cu cei din conducerea clubului?

-Este important că și ei au jucat fotbal, ei văd altfel lucrurile față de un personaj care nu a făcut sport.

-Cum este noul sistem competițional din Liga a III-a?

-După părerea mea era mai bine sezonul trecut. Acum este puțin mai greu. Îi înțeleg pe cei de la FRF, sunt de făcut teste la două săptămâni. Multe cluburi vor avea probleme din punctul ăsta de vedere. Cei de la FRF cred că au împărțit echipele în zece serii de zece echipe pentru a mai reduce din costuri, dar după părerea mea este mai greu acum decât a fost sezonul trecut.

-Cum vezi seria din care face parte Oțelul?

-După părerea mea este o serie reușită, să zic așa. Chiar dacă avem două contracandidate în această serie: CSM Focșani și Dacia Unirea Brăila. În schimb, celelalte cu celelalte echipe nu ar trebui să avem probleme. Noi mergem încrezători la fiecare joc să câștigăm cele trei puncte.

-Cum au reacționat apropiații când au auzit că te întorci la Oțelul?

-Pentru mine, când am primit telefon să mă întorc la Oțelul am fost foarte fericit. În schimb, familia, prietenii, va dați seama pleci de la Liga a II-a să joci în Liga a III-a, mai ales că nu mai am nicio vârstă de a juca prea mult fotbal. Dar, în sufletul meu sunt bucuros, am venit cu inima deschisă să iau parte la acest proiect.

-Cum ai resimțit factorul financiar?

-Eu sunt aici de la început, de la reunirea echipei. Colegii aveau restanțe financiare, dar conducerea a reușit să-i aducă cu salariile la zi. Am văzut că s-au făcut și alte demersuri de genul vitamine, accesorii pentru antrenament, înseamnă că se vrea un lucru bun.

-Cum ai regăsit baza sportivă ”Oțelul”?

-Din păcate foarte rău, să zic așa. Neîngrijit, cu niște bălării foarte mari prin tribune. Îmi pare rău pentru că mă așteptam la o altă față a stadionului, dar chiar am fost mâhnit de ce am găsit aici. Nici în cameră nu era totul roz. Pe timpuri camerele erau bune, era sala de sport cu bazin, acum nu se mai află aceste obiective.

-În afară de stadionul ”Oțelul”, unde vă mai antrenați?

-Am mai fost pe la stadionul ”Dunărea”, dar și acolo, din păcate, nu deloc bine. Ne mai antrenăm pe terenul doi al stadionului ”Oțelul”. Îmi aduc aminte că cu vreo 7-8 ani în urmă terenul doi era mai bun decât primul. Acum, din păcate terenul doi este un teren de nisip pe care nu ai ce face, doar antrenamente fizice.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal