Liga a IV-a stă pe loc din cauza testelor covid

273
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipele din cele două ligi județene sunt în pauză, forțată, de la începutul lunii martie. Ultima oară în fotbalul județean gălățean s-a jucat în 8 martie. De atunci cluburile din județ așteaptă cu mare nerăbdare reluarea competițiilor oficiale. Conform președintelui Asociației Județene de Fotbal Galați meciurile din campionatele Ligii a IV-a (Liga a IV-a U19), Liga a V-a, cât și competițiile de juniori se pot relua, dar cu respectarea protocoalelor medicale în vigoare.

”În cadrul Adunării Generale le-am prezentat membrilor situațiile și scenariile posibile pentru desfășurarea Ligii a IV-a. De asemenea, le-am spus că noi avem voie să desfășurăm competiții, dar trebuie să respectăm acel protocol medical, protocol care presupune efectuarea unor teste covid, RT-PCR, care sunt foarte scumpe și greu de realizat la nivelul nostru, la nivel județean.

Toate echipele, sau majoritatea echipelor, mi-au transmis că nu pot să facă acest protocol, aceste teste PCR, astfel este imposibilă desfășurarea campionatului”, a spus Liviu Ciubotariu în direct la Lider Sportiv.

Trei echipe admise în noul sezon de Liga a IV-a

Președintele forului județean a anunțat că în noua ediție de campionat primul eșalon județean au fost admise trei echipe. ”Când am avut Adunarea Generală cu echipele de la Liga a IV-a, am avut 12 echipe rămase de sezonul trecut, Avântul Valea Mărului a promovat în Liga a III-a, iar Viitorul Costache Negri și-a exprimat opțiunea să joace în Liga a V-a, în acest fel au rămas 12 echipe din campionatul trecut.

Am avut trei cereri de admitere în Liga a IV-a noi: Viitorul Umbrărești, Șoimii Foltești și CSM Galați, cereri aprobate de către Adunarea Generală cu majoritate de voturi. De aici a rezultat un campionat de Liga a IV-a cu 15 echipe”, a mai declarat Liviu Ciubotariu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal