Oțelul vrea să câștige tot până la final. ”Nu mai avem voie să facem pași greșiți”

302
Foto: Facebook/SC Oțelul

După remiza scoasă în ultimele minute de joc cu CSM Focșani gruparea gălățeană de Liga a III-a SC Oțelul a ajuns la 7 puncte în cele patru etape disputate în actuala ediție de campionat. Gălățenii ocupă locurile 3-5 în clasamentul seriei, la egalitate de puncte cu Sporting Liești și Viitorul Ianca.

Pentru a participa în următoarea fază a campionatului Ligii a III-a gălățenii trebuie să ocupe unul din primele două locuri la finalul jocurilor din seria a II-a. Antrenorul formației gălățene, Petre Grigoraș, a declarat la finalul jocului cu Focșaniul cu Oțelul va fi una dintre echipele ce va accede la baraj, dar pentru asta nu trebuie să mai facă pași greșiți.

”Campionatul este lung, se joacă, până la final trebuie să câștigăm tot, asta e clar. Cred că lupta pentru baraj se va da în trei, (Oțelul, Dacia Unirea Brăila și CSM Focșani). Deocamdată cei de la CSM Râmnicu Sărat sunt pe primul loc, cred conjunctural. Sunt de părere că cele trei echipe se vor lupta până la finalul campionatului pentru cele două locurile care duc la baraj, iar Oțelul va fi una dintre ele”, a spus Petre Grigoraș.

Atacantul Marius Matei, cel care a transformat lovitura de pedeapsă din finalul jocului, consideră că lupta pentru accederea la baraj se va da pe parcursul întregului campionat, cel mai probabil între cele trei echipe Oțelul, Brăila și CSM Focșani.

”E un campionat lung, promovarea înseamnă un război, nu dor o luptă două sau trei, de aceea suntem încrezători în continuare. Suntem conștienți că am pierdut două puncte în meciul cu CSM Focșani, dar campionatul este lung. Pe hârtie sunt trei echipe care se luptă pentru accederea la baraj, dar nu se știe ce întăriri mai pot face echipele.

Sunt zece echipe, nu se știe ce întăriri se mai pot face. Din păcate am început campionatul foarte rău, acum am pierdut două puncte prețioase acasă, dar ținând cont de conjunctura scorului, bine că am egalat și ținem Focșaniul sub noi”, a spus Marius Matei.

La finalul campionatului Ligii a III-a primele două clasate din seria a II-a vor juca baraj, meciuri tur-retur, cu primele două clasate din seria I. Echipa de pe primul loc din seria I va juca cu echipa de pe locul doi din seria a II-a, în timp ce prima clasată din seria a II-a va juca cu echipa de pe locul doi din seria I.

În seria I, după primele patru etape disputate două echipe au maximum de puncte, Hușana Huși și Șomuz Fălticeni, ambele au acumulat câte 12 puncte. În ceea ce privește seria a II-a CSM Râmnicu Sărat este singura echipă cu maximum de puncte, 12, urmată în clasament de Dacia Unirea Brăila, 9 puncte, Oțelul, Sporting Liești și Viitorul Ianca, toate cu câte 7 puncte.

Meciurile din prima fază a barajului de promovare în Liga a II-a se vor juca la 8 mai, turul și 15 mai, returul. Învingătoarele dintre cele două duble se vor duela într-un nou baraj, iar învingătoarea urmând să promoveze în Liga a II-a. A doua fază a barajului este programată să se dispute la 22 mai, turul și 29 mai, returul.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal