Scenariile după care s-ar putea relua fotbalul județean

332
Foto: Facebook/Luceafărul Berești

Întrerupt în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus fotbalul județean se vede în imposibilitatea de a relua campionatele în formatul lor obișnuit. În direct la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, președintele Asociației Județene de Fotbal Galați a prezentat scenariile după care s-ar putea relua campionatele județene în Galați.

”Ca și sistem de desfășurare primul scenariu ar fi desfășurarea unor meciuri tur-retur, ceea ce acum pare imposibil de realizat. Apoi, poate fi un scenariu cu desfășurarea unui tur de campionat, iar apoi un play-off și mai era un scenariu cu realizarea unor turnee.

Probabil știți, se joacă într-un singur loc în România, la nivelul Ligii a IV-a, în județul Hunedoara. Au început campionatul Ligii a IV-a cu respectarea testelor RT-PCR și se joacă stil turneu, ca la sporturile de echipă din sală, ceva gen futsal, handbal. În cele 14 zile, cât este valabilitatea acestor teste, se joacă 5 meciuri. Le-am propus și echipelor noastre acest scenariu, dar mi-au spus că este imposibil de realizat.

S-ar juca marți-vineri-duminică-miercuri-sâmbătă. Ar fi jocuri în cursul săptămânii, iar jucătorii echipelor de la noi sunt amatori, jucători care lucrează în cursul săptămânii, este greu să se învoiască de la muncă, iar pe partea cealaltă jucătorii noștri nu sunt pregătiți să facă față fizic la cinci jocuri în 14 zile, cred că ar fi imposibil.

Cei de la Hunedoara au acceptat, am văzut că au zece echipe la start, prima etapă a fost, bineînțeles cu probleme, au fost rezultate pozitive la testele covid, nu s-au jucat două meciuri, după care am văzut că au jucat în întregime a doua etapă.

Acum este greu de transpus, am văzut că alte AJF-uri au spus că vor încheia acest an, noi încă nu am avut Comitet Executiv, dar probabil spre acest lucru ne îndreptăm și noi. Nu putem să jucăm până la finalul acestui an și vom vedea după 1 ianuarie cum va decurge această pandemie care este într-o evoluție galopantă. Speranțele sunt din ce în ce mai mici, a pierit tot optimismul că vom mai putea juca până la sfârșitul acestui an”, a spus Liviu Ciubotariu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal