United în Liga Campionilor. Calendarul formației gălățene în competiția organizată de UEFA

203

După încheierea precedentei ediții de Liga Campionilor UEFA a stabilit calendarul stagiunii 2020-2021 al UEFA Futsal Champions League. Astfel, tragerea la sorți a meciurilor din runda inaugurală, turul preliminar, va avea loc la 27 octombrie, ceremonia urmând să fie transmisă de UEFA pe propriul site începând cu ora 14.30, ora României.

Runda preliminară este programată să se dispute într-o singură manșă, eliminatorie, între 24 și 29 noiembrie. Din cauza pandemiei de covid-19 UEFA a modificat sistemul de desfășurare al jocurilor din preliminarii. În loc de grupă de trei, cum s-a jucat în edițiile precedente, se va juca o singură manșă eliminatorie.

Învingătoarele din runda preliminară vor obține calificarea în faza 32-imilor, fază a competiției ce se va disputa între 12 și 17 ianuarie, între 16 și 21 februarie, se vor juca meciurile din faza 16-imilor, urmând ca fazele finale din UEFA Futsal Champions League, (sferturi, semifinale și finala), să se dispute în aprilie/mai 2021.

Ultimele două reprezentante ale României în UEFA Futsal Champions League, Informatica Timișoara, în 2018, și Imperial Miercurea Ciuc, în 2019, au trecut de preliminarii și au jucat în faza secundă a Ligii, main round.

United, locul 26 în clasamentul coeficienților

Înaintea tragerii la sorți UEFA a publicat clasamentul coeficienților pentru sezonul 2020-2021. Campioana României, United Galați, este pe locul 26 în această ierarhie, din totalul de 54 de echipe. Deținătoarea titlului în România este devansată în ierarhia coeficienților de reprezentantele Macedoniei de Nord sau Maltei, dar și devansează reprezentantele Angliei, Franței sau Austriei.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal