Victorie cu emoții pentru ”pantere” în derby-ul Universităților din Liga I

122

Echipa de fotbal feminin a Galațiului, FC Universitatea, continuă cu succes lupta pentru play-off-ul Ligii I. După remizele identice de la mijlocul săptămânii trecute, formația gălățeană și-a mai adăugat trei puncte în cont contra unei adversare directe în lupta pentru locurile din grupa superioară de la finalul turului, în victoria, scor 3-2, de pe propriul teren cu Universitatea Alexandria.

Ostilitățile au fost conduse de ”pantere” pe tot parcursul jocului, iar formația din Alexandria a revenit de două ori, asta și datorită unor greșeli în defensiva gălățeană. Scorul a fost deschis în minutul 24 de Monica Bențoiu, decarul panterelor a marcat după o pasă în adâncime trimisă în marginea careului de Topal. Patru minute au stat la conducere ”panterele”, în minutul 28 formația oaspete a egalat la unu. Echilibrul s-a menținut până aproape de pauză. În minutul 43, Ana Arnăutu a executat un corner direct în poarta formației din Teleorman, nu înainte ca Alexandra Ivan să trimită în bara porții Universității din Alexandria.

La reluare tot în urma unui corner s-a marcat, în minutul 46 portarul de la FC Universitatea a scăpat în poartă mingea trimisă din corner de echipa din Alexandria. Egalitatea s-a menținut până spre finalul jocului, în ciuda insistenței în ofensivă a formației gălățene. La 2-2, în minutul 81, Universitatea Alexandria a trecut pe lângă trecerea în avantaj, au trimis în bară. În finalul jocului, minutul 88, insistențele în ofensivă ale ”panterelor” au rodit, gălățencele au obținut un penalty, transformat cu precizie de Ana Arnăutu. Meciul s-a încheiat cu revanșa Roxanei Pazargic. În minutele de prelungire ale jocului portarul de la FC Universitatea a intervenit cu o paradă cu care a păstrat toate punctele în contul Universității din Galați.

După victoria cu Universitatea din Alexandria ”panterele” de la FC Universitatea Galați sunt pe locul cinci în clasamentul la zi din Liga I cu 11 puncte din 7 jocuri. Pentru formația gălățeană urmează meciul de pe terenul celor de la Fortuna Becicherecul Mic, echipa de pe locul doi, 7 noiembrie, urmând ca la 11 noiembrie, formația gălățeană să primească replica celor de la Vasas Femina Odorhei, locul 3.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal