CSM Galați, în finala pentru medaliile de bronz după 5 ani

258
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

După ce a ratat calificarea în finala campionatului Diviziei Naționale de Seniori, liga secundă, echipa de rugby de la CSM Galați va juca pentru câștigarea medaliilor de bronz în DNS.

Învinsă de campioana en-titre din DNS, (7-14 și 12-16), CS Năvodari, formația gălățeană se va duela pentru medaliile de bronz cu cealaltă învinsă din semifinale RC Bârlad. Gruparea din Bârlad a fost eliminată din semifinale de Știința Petroșani, câștigătoarea sezonului regulat, după cele două înfrângeri 32-27 la Bârlad și 22-3 la Petroșani.

Terenul propriu, avantaj pentru retur

Finala mică se va juca după același sistem ca semifinalele, meciuri tur-retur, jocul tur se va disputa sâmbătă, 14 noiembrie, la Bârlad, iar returul peste o săptămână, 21 noiembrie, pe stadionul ”Municipal”, Gloria de lângă Autogară.

În singurul meci din sezonul regulat CSM Galați, locul doi la finalul turului, a învins formația din Bârlad, ocupanta locului patru la finalul turului înghețat de campionat, cu scorul 11-9.

5 ani de la ultima medalie

Pentru dubla cu RC Bârlad componenții formației gălățene își doresc să reediteze performanța din anul 2015. Ultima medalie la rugby în XV a fost câștigată de echipa de rugby a Galațiului, RCM Galați pe atunci, în ediția 2015 a Diviziei Naționale de Seniori. În urmă cu cinci sezoane formația gălățeană a terminat pe trei play-off-ul DNS, fiind devansată de Știința Petroșani și CS Năvodari, finalistele sezonului curent.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal