CSU Galați – Belor România, model de parteneriat privind finanțarea cluburilor sportive

129
Foto: Facebook/CSU Belor

De câteva sezoane echipa de volei feminin CSU Belor se numără printre formațiile de top din prima ligă a fetelor. Clubul gălățean este un model de management, de parteneriat, între două entități, una de stat, cealaltă privată, legat de implicarea în sport atât a privatului cât și a sectorului bugetar.

Legat de colaborarea dintre Clubul Sportiv Universitatea și societatea Belor România a vorbit, în direct la Lider Sportiv, Silviu Șoimu, team-managerul de la CSU Belor Galați.

”Noi primim finanțare de la Ministerul Educației, prin grija domnului Mihai Pantea. Domnul Pantea reușește să țină la un nivel destul de ridicat Clubul Sportiv Universitatea, un club cu mai multe ramuri sportive. Alături de noi este și domnul Radu Florin patronul societății Belor, în acest fel bugetul este alcătuit din banii de la Minister dar și bani privați, de la societatea Belor România”.

Belor și CSU se completează

Conducătorul formației gălățene a oferit câteva detalii despre cum sunt împărțite sarcinile, în ceea ce privește finanțarea la CSU Belor Galați. ”Bineînțeles, dacă nu ar fi societatea Belor, Clubul Sportiv Universitatea nu ar putea ține echipa în prima ligă. În afară de cheltuielile de masă, cazare, organizare de meciuri și anumite indemnizații CSU nu poate susține sportive de mare valoare și nu ar putea participa în Liga Națională.

Este hotărâtor aportul adus de Belor în cadrul clubului, nu este de neglijat nici susținerea adusă de Clubul Sportiv Universitatea. Belor și CSU se completează una pe cealaltă în ceea ce privește finanțarea”, a spus Silviu Șoimu.

Speranțe de finanțare de la autoritățile locale

Pe lângă cele două entități clubul gălățean încearcă să obțină finanțare și de municipalitate: ”Pentru a obține rezultate și mai bune pentru Galați ar fi bine să primim finanțare și de la Consiliul Local Galați. Am obținut o finanțare foarte mică în acest an, 30 de nii de lei. Dar, este un semn că nu suntem uitați, sperăm să crească suma de la autoritățile locale”, a spus Silviu Șoimu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal