CSU Belor vrea în Europa!

81
Foto: CSUGalați.ro

Ca urmare a locului șase ocupat în momentul înghețării campionatului Diviziei A1 echipa feminină de volei CSU Belor avea dreptul să participe în Cupa Balcanică. Din cauza pandemiei de cornavirus formația gălățeană nu a putut să debuteze în Europa, competiția nu s-a mai organizat. Team manager-ul de la CSU Belor, Silviu Șoimu, a declarat în direct la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, că formația pregătită de Bogdan Paul dorește să repete evoluția de sezonul trecut și să participe în cupele europene.

”Un lucru surprinzător, dar îmbucurător, este faptul că în această ediție de campionat avem, 12 echipe în loc de 11. Echipele s-au întărit destul de mult și se anunță un campionat foarte echilibrat și foarte disputat.

Ne-am dori să repetăm locul ocupat sezonul trecut, locul 6, dar ne-am bucura dacă am mai urca în clasament, locul 5. Dacă am intra în grupa locurilor 5-8, am avea două locuri care ne-ar aduce participarea în cupele europene. Locul 5 ne-ar asigura un loc în Cupa Challenge, iar locul 6 va asigura prezența în Cupa Balcanică. La volei feminin participă șase echipe în cupele europene, iar noi vrem să intrăm în grupa 5-8. Nu ne-ar deranja nici locul 4 dacă îl vom ocupa, dar asta va fi o surpriză”, a spus Silviu Șoimu.

La finalul sezonului regulat echipele vor fi împărțite în trei grupe valorice, ca urmare a clasării din sezon. Primele patru vor intra în grupa 1-4 și vor lupta pentru titlu, alte patru echipe, cele clasate pe locurile 5-8 vor intra în grupa 5-8 și se vor duela pentru două locuri în cupele europene, iar ultimele patru vor juca în grupa 9-12 pentru salvarea de la retrogradare, ultimele două clasate vor coboară în Divizia A2.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal