Pas spre 8-imi. CSM Arcada s-a impus cu 3-0 în Cupa CEV

77

Voleibaliștii de la CSM Arcada au făcut pas important spre faza 8-imior de finală din Cupa CEV. În manșa tur din 16-imile celei de a doua competiții continentale formația gălățeană s-a impus cu scorul 3-0 în jocul cu bulgarii de la Montana Volley.

Primul set a fost câștigat de CSM Arcada cu scorul 25-18 (8-7, 16-12, 21-17). Chiar dacă bulgarii au început mai bine, au condus cu 4-1, gălățenii au revenit rapid, iar Olteanu a egalat la 5, cu un as. Formația gălățeană a trecut în avantaj 8-7, cu un punct reușit de căpitanul Klapwijk. Tot căpitanul de la a distanțat echipa gălățeană la 11-8. Pe final de set, (23-18), a fost introdus în teren Mihajlo Stankovic, iar sârbul a reușit cele două puncte de care gălățenii aveau nevoie să câștige primul set.

În al doilea parțial gazdele s-au impus cu socrul 25-20, (8-7, 16-13, 21-17). Setul s-a jucat sub semnul echilibrului, dar și a erorilor neforțate. Până la 11-10 cele două echipe au mers cap la cap, scor la care basarabenii Talpă și Lescov au reușit un blocaj prin care au desprins pentru prima oară în set formația gălățeană.

Setul trei a fost început mai bine de bulgari, iar Montana a început cu un 3-0 parțialul. Gălățenii au restabilit egalitatea la 4, iar Vasile Talpă a desprins echipa la 6-4. Bulgarii au revenit la conducere și s-au instalat la 9-7. Vasile Talpă cu blocajul, apoi cu serviciul, a ținut Arcada în apropierea formației din Bulgaria. Spre finalul parțialului formația gălățeană a scăzut ușor în joc, bulgarii au profitat și s-au desprins la 20-17. Cu ecart de trei puncte pe tabelă Sergiu Stancu a mutat decisiv. A iești din teren Vasile Talpă și a fost introdus tânărul Alexandru Rață. Voleibalistul de 20 de ani a avut o serie de servicii bune, pe fondul cărora gălățenii au întors rezultatul. Mai mult, la 20-20 sportivul de 20 de ani a reușit un as cu care a repus CSM Arcada în avantaj pe tabelă. Gălățenii s-au menținut la conducere, iar punctul de meci a fost adus de Marian Bala, MVP-ul jocului, cu un atac din extremă.

Meciul a fost început de CSM Arcada cu formula: Vasile Talpă, Marin Lescov, Filip Sestan, Marian Bala, Niels Klapwaik, Răzvan Olteanu, Liviu Cristudor – libero. Au mai jucat: Mihajlo Stankovic, Eugene Stuart, Igor Jovanovic, Alexandru Rață.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal