Rugbiștii au câștigat meciul cu Bârladul, dar au ratat medaliile!

130

Echipa de rugby de la CSM Galați s-a impus în manșa retur a finalei pentru medaliile de bronz din Divizia Națională de Seniori. Formația gălățeană a învins cu scorul 22-19 RC Bârlad, dar victoria gălățenilor este insuficientă, pentru a-și adjudeca medaliile de bronz gălățenii avea nevoie de o victorie la cel puțin 20 de puncte diferență.

După înfrângerea din tur, 10-30, gălățenii au început meciul în forță, iar după primele 40 de minute medaliile de bronz erau asigurate. Cu câteva secunde înainte de finalul primei părți CSM Galați conducea cu 22-0. În prima repriză gălățenii au presat un joc excepțional. Au marcat trei eseuri, două dintre ele au fost transformate, iar la zestrea de puncte s-a adăugat și o lovitură de pedeapsă transformată.

Cursa de răsturnare a scorului din tur a fost începută de gălățeni la aproape 25 de minute de la startul jocului când Dragoș Giușcă a marcat primul eseu al jocului. Încercarea lui Giușcă a fost dublată de eseurile marcate de George Bulearcă și Alexandru Ungureanu, ambele transformate de Alexandru Bisceanu.

Între cele două eseuri Bisceanu a trecut printre bețe și o lovitură de pedeapsă, iar cu un minut înainte de pauză ecartul din tur era recuperat de gălățeni, scorul era 22-0. Prima parte a jocului s-a încheiat cu o lovitură de pedeapsă transformată de formația din Bârlad la chiar ultima fază a reprizei, 22-3.

În partea secundă gălățenii nu au avut condiția fizică necesară să țină de rezultat. Oaspeții au redus din diferență după ce au transformat două lovituri de pedeapsă. Pe lângă loviturile de pedeapsă gălățenii au fost sancționați cu un cartonaș galben, (eliminare de zece minute), și eseu de penalizare de către arbitrul principal, arbitru care a tratat cu măsuri diferite infracțiunile comise de jucătorii celor două echipe.

Pentru CSM Galați au jucat: 15. Ionuț Cosmiuc, 14. Bogdan Frățilă, 13. Constantin Badea, 12. Cătălin Prunaru, 11. Alexandru Bisceanu, 10. Gabriel Partenie, (căpitan), 9. Ionuț Cocîrlă, 8. Gabriel Dănăilă, 7. George Bulearcă, 6. Jean Don, 5. Cristian Spătărescu, 4. Dragoș Giușcă, 3. Lucian Dinu, 2. Gabriel Cotici, 1. Roman Cangea. Rezerve: Eduard Don, Lucian Grigore, Nicu Manolachi, Ciprian Donosă, Dănuț Lăcătuș, Marius Mocanu, Mitică Trandafir, Alexandru Ungureanu. Antrenori: Marius Secuianu și Dan Vilsmas.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal