Scor strâns, victorie categorică. United s-a calificat în 16-imile Futsal Champions League

171

Deși nu s-a putut bază pe întreg lotul, pe lângă absențele mai vechi lista disponibilități a fost lungită cu internaționalul Andrei Crăciun, testat pozitiv la coronavirus, campioana României, United Galați, a obținut calificarea în faza 16-imilor din UEFA Futsal Champions League.

Formația gălățeană a eliminat în runda preliminară din Liga Campionilor echipa campioana din Israel, Dolphins Ashdod. Scorul final a fost numai 1-0, (1-0), însă formația gălățeană a avut un număr de 15 situații pe poarta formației din Israel.

Prima parte a jocului lui a fost dominată categoric de United atât teritorial dar și statistic. Gălățenii și-au creat mai multe situații de marca, Crișan, de două ori în aceeași fază, Araujo sau Ignat au ratat cele mai importante ocazii de gol ale campioanei României.

Ocaziile gălățenilor au fost concretizate de gălățenii cu 8.23 înainte de pauza. Celălalt internațional al gălățenilor Octavian Cireș a deschis scorul din pasa lui Tacot.

Oaspeții s-au avântat de câteva ori în terenul celor de la United, dar portarul Păduraru a oferit siguranță. Israelienii au irosit o ocazie importantă de a marca cu 5.23 minute înainte de pauză. Adani plecat pe contraatac, a fost incomodat de Ignat și a trimis puțin peste poartă lui Păduraru.

În partea secundă United și-a creat o altă serie de ocazii, dar neconcretizate. În chiar debutul părții secunde, Araujo a trimis în bara, Tacot, Crișan au pus presiune pe poartă adversă, dar fără efect pe tabelă. In finalul jocului, cu 5.23, israelieni au scos portarul au intrat în teren cu fly goalkeeper. United s-a lăsat fixată, a acceptat dominarea israelienilor și a anihilat superioritatea israelienilor.

United putea specula lipsa titularului dintre buturi, Ignat cu 2.23 a recuperat mingea, dar a trimis în bara porții lăsată goală. Defensiva gălățeana a rezistat pe final încercărilor israelienilor de a împinge meciul în prelungiri, Păduraru a scos cu pieptul, iar Burdujel din fața porții au păstrat imaculată tabela în dreptul gălățenilor.

Jocul a fost arbitrat de rusoaicele Irina Velikanova și Tatiana Boltneva. Acestea au avut în dotare și cate un steag, precum cel al arbitrilor de linie de la volei, asta pentru ca israelienii au în echipa câțiva jucători cu deficiențe de auz, ei fiind chiar campioni europeni la futsal, de două ori, la Stutgart și Madrid, competiție rezervată jucătorilor cu deficiențe de auz.

United:

Ionuț Păduraru, Cristian Neacșu (rezervă) – portari;

Constantin Burdujel, Sergiu Tacot, Robert Crișan, Daniel Araujo;

Octavian Cireș, Florin Ignat, Cosmin Petică.

Pe banca rezervelor au rămas: Marius Arhire și Albert Cireș.

Antrenor: Florin Ignat.

Tragerea la sorți a jocurilor din faza 16-imilor va avea loc la 9 decembrie. În această fază a competiției vor participa printre altele: Barcelona, deținătoarea trofeului, Inter Movistar FS, Sporting Lisabona sau Benfica Lisabona.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal