Voleiul feminin juvenil în mare suferință la Galați

84
Foto: CSUGalați.ro

Evoluțiile echipei de volei feminin CSU Belor Galați atrag o serie de fetițe spre volei. Din păcate, în Galați nu există posibilitatea pentru fete de a practica voleiul feminin. Acest aspect a fost adus în actualitate de Silviu Șoimu, team manager la CSU Belor, în direct la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro.

”Pandemia a lovit puternic în voleiul juvenil din Galați, nu sunt săli de sport suficiente în Galați unde să se antreneze eventualele echipe de copii și juniori. Datorită echipei noastre foarte mulți părinți ar vrea să-și ducă fetițele la volei. Primim des telefoane, am fost întrebați de mai multe ori, despre locurile unde fetele să practice volei”, a spus Silviu Șoimu.

În actuala echipă de la CSU Belor se regăsesc două jucătoare gălățence, Anamaria Berdilă, căpitanul echipei, și liberoul Violeta Stan. Silviu Șomiu afirmă că pe viitor, dacă nu vor apărea cluburile de copii și juniori, în lotul formației gălățene să nu se mai regăsească jucătoare formate la mila 80 a Dunării.

”Dacă este să o luăm procentual noi avem două jucătoare din 12 gălățence, ceea ce nu ar fi deloc rău. Din păcate nu avem piramida în Galați, nu avem posibilitatea de a promova mai multe jucătoare gălățence.

Este posibil ca în următorii ani, dacă nu vom lua măsuri și vom înființa mai multe echipe de copii și juniori, nu vom înființa o a doua echipă, care să evolueze în Divizia A2, să nu mai avem jucătoare gălățence în lot”, a spus Silviu Șoimu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal