Cupa României debutează miercuri la Galați. CSM Galați, ”prefinală” cu Ciucul

294
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Cupa României, cea de a doua competiție internă în care este angrenată formația de hochei a Galațiului, revine la patinoarul Dunărea după o pauză de trei ani.

De miercuri până duminică la Patinoarul Dunărea cele șapte echipe din Campionatul Național de Seniori se vor duela pentru primul trofeu al ediției 2020-2021. Alături de CSM Galați, clubul organizator al competiției, la turneu vor mai participa: SC Miercurea Ciuc, Corona Brașov, ACSH Gheorgheni, Sapientia U23, Steaua București și Sportul Studențesc București.

În urma împerecherii echipelor hocheiștii de la CSM Galați au fost repartizați în grupa B, grupă de patru echipe, iar adversarii gălățenilor vor fi: Steaua București, Sapientia U23 și SC Miercurea Ciuc. În cealaltă grupă, grupa A, vor juca: CSM Corona Brașov, ACSH Gheorgheni și Sportul Studențesc.

În prima zi a competiției, miercuri, 16 decembrie, se vor disputa jocurile: SC Miercurea Ciuc – Steaua București, (ora 13.00) CSM Corona Brașov – Sportul Studențesc, (ora 16.00) și CSM Galați – Sapientia U23, (ora 19.00).

În cea de a doua zi, joi, 17 decembrie, jocurile vor debuta cu meciul ACSH Gheorgheni – Sportul Studențesc, (ora 13.00) vor continua cu SC Miercurea Ciuc – Sapientia U23, (ora 16.00), iar în ultimul meci al zilei CSM Galați va juca cu Steaua București, (ora 19.00).

Ziua a treia, ultima din faza grupelor, va începe cu jocul Sapientia U23- Steaua București, ora 13.00, în al doilea meci al zilei CSM Corona Brașov va juca cu ACSH Gheorgheni, ora 16.00, iar în ultimul meci din faza grupelor CSM Galați va întâlni SC Miercurea Ciuc, (ora 19.00). Ziua a treia poate fi considerată și ziua ”semifinalelor”. După evoluțiile echipelor din acest sezon învingătoarele din meicurile doi și trei pot obține calificarea în finala Cupei.

Câștigătoarele grupelor vor juca direct în finală

La finalul jocurilor din grupe echipele clasate pe primul loc în cele două grupe vor juca direct în finala Cupei, în timp ce formațiile de pe locul doi se vor întâlni în finala mică pentru medaliile de bronz. După actuala configurație a clasamentului o finalistă se va decide dintre CSM Galați și SC Miercurea Ciuc, iar cealaltă dintre CSM Corona Brașov și ACSH Gheorgheni.

Orele de disputare a jocurilor din grupe sunt: 13.00, primul meci 16.00, al doilea meci, 19.00, al treilea meci. Finala mică are programat startul la ora 15.30, iar jocul în care se va decide câștigătoare, finala mare, are programat startul pentru ora 18.30.

Duel în premieră cu Cicuul pentru CSM Galați

Dintre adversarele din grupa de la Cupă cei de la CSM Galați nu s-au întâlnit în acest sezon cu SC Miercurea Ciuc, meciul de vineri va fi primul dinacest sezon, dar și duel decisiv pentru calificarea în finală. Celelalte două echipe din grupă au fost învinse de CSM, cei de la Sapientia U23 chiar săptămâna trecută.

Două Cupe în palmaresul hocheiului gălățean

În palmaresul hocheiului gălățean figurează câștigarea Cupei de două ori. Prima dată a fost în 1988, iar a doua în ediția 2016-2017. În decembrie 2016, la Brașov, echipa pregătită pe atunci de Marius Trandafir, campioana en-titre a României, s-a impus în fața harghitenilor de la SC Miercurea Ciuc cu scorul 6-5, în urma unei reprize suplimentare de prelungiri, după ce a revenit de la 0-3!

Ultimele trei ediții al Cupei României au fost câștigate de SC Miercurea Ciuc, iar turneul s-a disputat la Galați, Miercurea Ciuc și Cârța, și Brașov.

Jocurile de la Cupa României 2020-2021 se vor disputa fără spectatori, dar vor fi transmise în direct de canalul de youtube al clubului gălățean CSM Galați TV.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal