Cupa României revine la Galați după trei ani

622
Photo by Matthew Fournier on Unsplash

Cupa României, cea de a doua competiție internă în care este angrenată formația de hochei a Galațiului, revine la patinoarul Dunărea după o pauză de trei ani.

Între 16 și 20 decembrie, turneul Cupei României va alinia la start toate cele 7 echipe angrenate în Campionatul Național de Seniori. Alături de CSM Galați la turneu vor mai participa: SC Miercurea Ciuc, Corona Brașov, ACSH Gheorgheni, Sapientia U23, Steaua București și Sportul Studențesc București.

În urma împerecherii echipelor hocheiștii de la CSM Galați au fost repartizați în grupa de patru echipe, iar adversarii gălățenilor vor fi: Steaua București, Sapientia U23 și SC Miercurea Ciuc. În cealaltă grupă vor juca: CSM Corona Brașov, ACSH Gheorgheni și Sportul Studențesc.

În prima zi a competiției se vor disputa jocurile: SC Miercurea Ciuc – Steaua București, CSM Corona Brașov – Sportul Studențesc și CSM Galați – Sapientia U23, (ora 19.00).

În cea de a doua zi jocurile vor debuta cu meciul ACSH Gheorgheni – Sportul Studențesc, vor continua cu SC Miercurea Ciuc – Sapientia U23, iar în ultimul meci al zilei CSM Galați va juca cu Steaua București, (ora 19.00).

Ziua a treia va începe cu jocul Sapientia U23- Steaua București, în al doilea meci al zilei CSM Corona Brașov va juca cu ACSH Gheorgheni, iar în ultimul meci din faza grupelor CSM Galați va întâlni SC Miercurea Ciuc, (ora 19.00).

Câștigătoarele grupelor vor juca direct în finală

La finalul jocurilor din grupe echipele clasate pe primul loc în cele două grupe vor juca direct în finala Cupei, în timp ce formațiile de pe locul doi se vor întâlni în finala mică pentru medaliile de bronz. După actuala configurație a clasamentului o finalistă se va decide dintre CSM Galați și SC Miercurea Ciuc, iar cealaltă dintre CSM Corona Brașov și ACSH Gheorgheni.

Orele de disputare a jocurilor din grupe sunt: 13.00, primul meci 16.00, al doilea meci, 19.00, al treilea meci. Finala mică are programat startul la ora 15.30, iar jocul în care se va decide câștigătoare, finala mare, are programat startul pentru ora 18.30.

Prima ediție a Cupei în organizarea CSM Galați

Cupa României la hochei pe gheață revine la Galați după trei sezoane, însă va fi prima ediție în organizarea CSM Galați. Ediția 2017-2018 a competiției s-a desfășurat la Galați, Patinoarul Dunărea, dar în organizarea celor de la CSM Dunărea Galați.

Două Cupe în palmaresul hocheiului gălățean

În palmaresul hocheiului gălățean figurează câștigarea Cupei de două ori. Prima dată a fost în 1988, iar a doua în ediția 2016-2017. În decembrie 2016, la Brașov, echipa pregătită pe atunci de Marius Trandafir, campioana en-titre a României, s-a impus în fața harghitenilor de la SC Miercurea Ciuc cu scorul 6-5, în urma unei reprize suplimentare de prelungiri, după ce a revenit de la 0-3!

Ultimele trei ediții al Cupei României au fost câștigate de SC Miercurea Ciuc, iar turneul s-a disputat la Galați, Miercurea Ciuc și Cârța, și Brașov.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal