Junior Galați, furnizor de talente pentru echipele de top din fotbalul românesc

619

Primul club de fotbal privat de Galați, (școală de fotbal), cu activitate specifică juniorilor, s-a remarcat de-a lungul timpului prin jucătorii lansați către echipele din eșaloanele superioare ale fotbalului autohton.

În direct la Lider Sportiv, Pro Lider FM, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, doi dintre inițiatorii proiectului Junior Galați, Marius Cosoreanu și Ionuț Niculcea, au vorbit despre jucătorii propulsați de școala de fotbal către cluburile din primele trei ligi autohtone.

”O parte din produsele clubului nostru le putem regăsi în lotul primei echipe a celor de la Oțelul. Aici mă refer la portarul Gabriel Ursu, dar și la Radu Zărnescu, Filip Dima. La aceștia se adaugă și nou venitul Gabi Răducan, un sportiv care a făcut pasul direct de la juniori, de la clubul la Dinamo. El este un jucător ce a debutat deja în Liga I pentru Dinamo, tot cu formația bucureșteană a evoluat și în UEFA Youth League, Liga Campionilor la nivelul juniorilor.

Posibil să mai fie și alți sportivi, dar aceștia se pare că au confirmat și eu sunt doar o mică parte dintre copii clubului nostru care au făcut pasul către clubul Oțelul, cedați fiind cu titlu gratuit către clubul Oțelul, dar cu niște condiții, în vara anului 2017”, a spus Marius Cosoreanu.

”La Junior Galați am format jucători care reprezintă acum echipele Galațiului”

Ionuț Niculcea, unul dintre co-fondatori, a subliniat că toate cele trei echipe gălățene din Liga a III-a au în componență fotbaliști formați la Junior Galați.

”La Junior Galați s-a lucrat bine, aici s-au lansat jucători care au debutat în Liga I și la Liga a II-a, cu jucători care reprezintă acum Galațiul fie că este Oțelul, Sporting Liești sau Valea Mărului.

Printre jucătorii lansați de noi ar fi: Gabi Răducan, jucător transferat de Dinamo, acum evoluează pentru Oțelul. Mai avem jucători care au fost la Academia ”Gheorghe Hagi” cum ar fi: Ionuț Tudori, nu Tudorie, un jucător născut în anul 2003, Dan Neicu, Eduard Lefter, un fotbalist transferat de la noi de FCSB, iar acum joacă în Spania, la o echipă din Valencia.

La aceștia se adaugă și jucătorii care evoluează pentru Oțelul: Bucevschi, Alecu, Gabi Ursu, el a început la Dunărea cu Gheorghiță și a avut 3 sau 4 ani la noi. Un alt jucător, Dragoș Simionov, a fost luat de Rapid, iar acum este la Chiajna în Liga a II-a, un jucător născut în anul 2002. Dintr-o grupă de 14-16 jucători să ai 12 jucători la nivelul Ligii a II-a sau chiar Liga I, cred că este un lucru foarte bun”, a spus Ionuț Niculcea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal