Super victorie de la super campioni. 3-0 cu Ciucul!

263

Supercampioana României la futsal, United Galați, a început perfect ultimul turneu al anului din Liga I de futsal. Campioana en-titre a României s-a impus categoric, scor 3-0, în jocul contra fostei campioane Imperial Miercurea Ciuc. Victoria de sâmbătă este răspunsul celor de la United la săgețile otrăvite aruncate de harghiteni după ce formația gălățeană a fost încununată campioana ediției trecute de campionat.

Gălățenii neobositului antrenor-jucători Florin Ignat și-au făcut perfect debutul de meci. În minutul 4 Sergiu Tacot a deschis scorul, din pasa lui Ignat, faza la care se remarcă no look pass-ul lui Andrei Crăciun către antrenorul-jucător Ignat. Opt minute mai târziu gălățenii au schimbat tabela în 2-0. Iulian Cojocaru, a plecat pe contraatac din propriul teren cu doi oameni în spate, în apropierea careului advers a trimis la colțul lung, iar mingea a intrat în poartă din piciorul portarului harghitean.

Imediat Cosmin Gherman, antrenorul harghitenilor, a solicitat time-out, iar la reluare formația ciucană a scos portarul, iar Bogdan Covaci prea tricoul distinctiv de fly-goalkeeper. Decizia lui Gherman a fost ”întoarsă” de Florin Ignat, cu 4.35 minute rămase de jucat din repriză Sergiu Tacot a devenit fly-goalkeeper-ul gălățenilor.

Încă din debutul reprizei secunde harghitenii au forțat marcarea golului, echipa lui Florin Ignat a abordat partea secundă atacurile cu fly-goalkeepr. United a replicat cu contraatacuri, iar Crișan, Tacot sau Crăciun au trimis în repetate rânduri în ”zidul” apărării harghitene. Insistența asupra porții ciucanilor și-a văzut rodul în minutul 32. Antrenorul-jucător Florin Ignat a recuperat balonul în preajma propriului careu și a trimis la poarta goală, din vole, cu latul, pentru 3-0.

Cu 4.15 minute înainte de final cursul jocului se putea întoarce, dar portarul Andrei Dinicuță, omul meciului, a apărat un penalty, după ce gălățenii au acumulat șase greșeli de echipă. În finalul jocului United a beneficiat și de superioritate numerică, cu 3.45 minute rămase de jucat neobositul Florin Ignat a scos o eliminare.

Victoria cu formația harghiteană i se datorează în mare măsură portarului gălățenilor Andrei Dinucță. Pe lângă penalitatea apărată la Matei, tânărul portar gălățean s-a evidențiat cu intervențiile sale providențiale, iar când a fost bătut a fost ajutat de bară sau de coechipieri.

United: Dinicuță – Burdujel, Tacot, Crăciun, Araujo;

Ignat, Crișan, Cireș, Cojocaru.

După victoria cu Imperial Miercurea Ciuc formația gălățeană este pe doi în clasamentul la zi din Liga I cu 19 puncte din 8 jocuri, un punct mai puțin decât echipa de pe primul loc Autobergamo Deva. Cele două echipe se vor întâlni luni, în meci direct, de la ora 16.00. Până la meciul cu echipa din Deva United va juca duminică, de la ora 16.00, cu Luceafărul Buzău, echipa de pe locul 6, penultimul.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal