United e iar campioană, dar de iarnă!

330

Turul de forță al campionilor de la United, cu o serie de patru meciuri în patru zile, a fost încheiat de campioana en-titre a României cu o victorie, surprinzătoare prin proporțiile scorului, categorică după cele întâmplate pe parchet.

După 6-2 vineri în Supercupă cu FK Odorheiu Secuiesc, 3-0 cu fosta campioană Imperial Miercurea Ciuc, 3-0 cu Luceafărul Buzăului, campionii au închis meciurile din acest an cu o nouă victorie, scor 8-3, cu Autobergamo Deva, liderul Ligii I înaintea jocului din Polivalentă.

Gălățenii au condus cu 2-1 după primele 20 de minute. Tacot a deschis scorul, min 5, faza la care a lucrat cu Crăciun și Araujo. Dinicuță, revelația campionilor, a fost providențial între buturi, dar Deva a egalat cu 12.12 minute înainte de pauză. A fost un gol destul de controversat, United a cerut în doua rânduri fault, ultima oară Ignat a fost trântit în fața arbitrului de rezervă. Prima parte se îndrepta spre final cu egalitate, dar cu 56 de secunde înainte de pauză Cireș a fost faultat în preajma propriului careu, Deva avea 5 greșeli, iar Andrei Crăciun, de la 10 metri, (penalty), a stabilit scorul după jumătate de meci, 2-1 United.

La trei minute de la reluare Araujo a transformat impecabil o lovitură liberă direct de la nouă metri, minutul 23, iar Mini Stoica, antrenorul de la Deva, cu 16.36 minute rămase de jucat a scos portarul, hunedorenii au jucat cu fly-goalkeeper. Gălățenii au replicat pe contraatac, Tacot, cu 15.40 minute înainte de final a fructificat pasa trimisă în centru de Araujo și a desprins formația gălățeană la 4-1, Cireș, plecat pe contraatac a marcat pentru 5-1. La jumătatea părții secunde Araujo a ieșit din nou în evidență, a înscris cu un șut de la 12 metri. Deși aveau avantaj consistent gălățenii nu au cedat un centimetru de teren. Antrenorul-jucător Ignat s-a întrebuințat serios și a recuperat balonul la centrul terenului, iar Burdujel a urcat scorul la 7-1! Pe final de joc când fiesta deja începuse pe banca gălățenilor, echipa din Deva a marcat de două ori consecutiv, nu înainte ca Araujo să țintească bara. Scorul finala fost stabilit de Ignat, cu 1.48 înainte de final tehnicianul gălățean plasat în interiorul careului propriu a marcat în poarta goală a echipei din Deva.

Victoria cu cei de la Autobergamo asigură formației gălățene locul 1 la finalul anului 2020 și titlul, neoficial, de campioană de iarnă.

United conduce în Liga I cu 25 de puncte, 10 jocuri, Deva este pe doi cu 23 de puncte, iar Imperial Miercurea Ciuc este pe trei cu 22 de puncte, 9 jocuri. Harghitenii aveau programat joc în ultima zi a turneului de la Galați cu cei de la FK Odorheiu Secuiesc, dar meciul nu s-a disputat.

La finalul jocului formația gălățeană a fost premiată pentru titlul de campioană obținut sezonul trecut.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal