Campioana atacă Cupa. CSM Arcada joacă de vineri în Cupa României

107
Sursa foto: CEV.eu

Prima ligă masculină de volei este în pauză la finalul acestei săptămâni, dar echipele angrenate în Divizia A1 vor fi pe teren și vor susține jocurile de la Cupa României.

Din cauza situației epidemiologice de la nivel național ediția din acest an a Cupei României se va disputa în integralitate la Cluj-Napoca între 28 și 31 ianuarie.

Principala favorită a ediției din acest an a Cupei este campioana en-titre a României, CSM Arcada Galați. Echipa gălățeană va intra direct în turul doi al competiției și va juca vineri, 29 ianuarie, de la ora 11.00, cu învingătoarea din jocul Știința Explorări Baia Mare-Steaua București, meci ce se va disputa joi, 28 ianuarie. Dacă vor învinge în jocul din turul secund gălățenii vor obține calificarea la turneul final, final four.

Trofeul, obiectivul campioanei!

”Obiectivul nostru la acest turneu este să cucerim trofeul. Este adevărat că nu am reușit să cuceresc Cupa României de când sunt la Galați, dar circumstanțele nu au fost favorabile. În 2019, turneul final al Cupei a fost la finalul sezonului în care am recuperat diferența de nouă puncte, iar în finala cu Dinamo, jucătorii erau epuizați. Anul trecut eram calificați la turneul final, dar acesta nu s-a mai disputat din cauza pandemiei. Cred că jucătorii sunt pregătiți pentru această competiție dar nu pot să spun care va fi principala adversară”, a spus antrenorul de la CSM Arcada, Sergiu Stancu, conform paginii de facebook a clubului gălățean.

Finalistă în ultimele trei ediții!

CSM Arcada a jucat finala ultimelor trei ediții ale Cupei României. Prima finală de Cupă a fost jucată de formația gălățeană în ediția 2016-2017 și câștigată cu scorul 3-0 în fața celor de la VM Zalău.

În sezonul următor, 2017-2018, Arcada Galați a jucat finala în Sala Sporturilor Dunărea, dar a pierdut în prelungiri, scor 2-3, cu Tricolorul LMV Ploiești, echipă pregătită la acel moment de Sergiu Stancu, actualul antrenor al gălățenilor.

A treia finală de Cupă a fost jucată de CSM Arcada în ediția 2018-2019, cu Dinamo București, dar pierdută cu scorul 3-1, finală disputată la Alexandria, județul Teleorman.

În ediția 2019-2020 din Cupa României s-au jucat doar meciurile din primele două tururi, ulterior competiția fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus. CSM Arcada era calificată la turneul final după ce a învins cu scorul 3-0 Unirea Dej.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal