Campionii de la United termină primii sezonul regulat din L1

239
Foto: Facebook/ CS United Galați

Echipa de futsal United Galați, campioana României, a încheiat prima parte a campionatului Ligii I cu o dublă victorie. După 9-0 (2-0), în jocul de sâmbătă cu CFF Clujana Cluj-Napoca, meci din ultima etapă a sezonului regulat, gălățenii s-au impus cu 15-0, (10-0), în restanța cu aceeași formație din Cluj-Napoca.

Cel mai bun marcator al meciului de sâmbătă a fost Sergiu Tacot cu trei reușite, în timp ce în meciul de duminică Matei Boșneagă a fost remarcatul cu același număr de goluri, trei.

În cele două jocuri de la Odorheiu Secuiesc pentru formația gălățeană au evoluat: Dinicuță – Tacot, Burdujel, Crăciun, Araujo, Boșneagă, Crișan, Ignat, Petică, Cojocaru, Arhire, A. Cireș.

United, prima după sezonul regulat

Cu cele șase puncte acumulate în jocul cu formația clujeană campionii de la United au terminat prima parte a campionatului Ligii I pe primul loc cu 31 de puncte.

Chiar dacă mai este de disputat un meci din sezonul regulat al Ligii I, FK Odorheiu Secuiesc (locul 4, 18 puncte) – Imperial Miercurea Ciuc, (locul 2, 28 de puncte), echipa pregătită de Florin Ignat va termina pe primul loc sezonul regulat al campionatului indiferent de rezultatul meciului dintre cele două formații harghitene.

Gălățenii au avantajul golaverajul mai bun în jocurile directe disputate în faza respectivă a competiției cu Imperial Miercurea Ciuc. Harghitenii au învins United cu 5-3, în tur, la Miercurea Ciuc, în timp ce United s-a impus cu 3-0 în meciul retur, disputat la Galați.

Primul loc în sezonul regulat asigură trei puncte gălățenilor în play-off, față de 2, 1 sau 0 pentru celelalte echipa calificate în faza secundă a campionatului, Imperial Miercurea Ciuc, Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc. Mai mult, gruparea gălățeană, din postura de câștigătoare a sezonului regulat, poate beneficia de un meci în plus, cel decisiv, (meciul cinci), în finala campionatului Ligii I.

Cea mai bună ofensivă din Liga I

Cu cele două victorii de la Odorheiu Secuiesc cu clujenii de la Clujana fotbaliștii lui Florin Ignat au încheiat primii și în ceea ce privește ofensiva. În cele 12 etape din sezonul regulat gălățenii au marcat 105 goluri. La fel ca în clasamentul general gălățenii sunt urmați de Imperial Miercurea Ciuc cu 76 de goluri, 11 jocuri.

În turneul de la Odorheiu Secuiesc, meciul doi cu Clujana, gălățenii au depășit borna celor 100 de goluri marcate, reușita aparținându-i brazilianului Daniel Araujo în minutul 20 al jocului.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal