CSU Belor ia toate punctele din jocul cu Piteștiul

129
Foto: Facebook/CSU Belor Galați

Echipa feminină de volei CSU Belor a câștigat ambele jocuri din cadrul primului turneu al returului. După 3-2 sâmbătă cu Rapid, formația gălățeană s-a impus cu 3-0 în al doilea joc al turneului cu gazdele de la Argeș Volei.

Pentru câștigarea primul set fetele de la Belor nu au avut nevoie decât de 22 de minute. Formația gălățeană a defilat în deschiderea jocului și s-a impus cu 25-14. Anamaria Berdilă a desprins echipa la 6-2 cu un serviciu aproape as, Miclăuș a urcat diferența la 8-4, iar Vukasovic, cu o serie lungă de servicii a marcat desprinderea pe tabelă a gălățencelor. Croata a intrat la serviciu când scorul era 8-5 CSU Belor și a ieșit la 16-5. Gazdele au revenit ușor pe final de set, dar gălățencele au închis setul la 25-14.

În a doua secvență a jocului formația gălățeană s-a impus cu 25-19. Gălățencele au condus 8-5, 16-13, după un serviciu aproape as al căpitanului Anamaria Berdilă. Piteștiul s-a apropiat periculos de formația gălățeană pe parcursul setului (12-11, 18-17), de fiecare dată Bogdan Paul a intervenit cu time-out, decizie inspirată a tehnicianului gălățean la reluare echipa lui a răspuns cu punct câștigat.

Gălățencele și-au asigurat cele tei puncte, nu fără emoții, după victoria din setul trei, scor 25-23. Ultimul set a fost echilibrat, cele două echipe au alternat la conducere, Piteștiul a condus 8-6, 11-9. Belor a egalat la 11 și a trecut în avantaj 12-11, după un as al Larei Vukasovic. După câteva momente de echilibru gălățencele s-au instalat la conducere 19-16 grație unui atac câștigător al Sorinei Miclăuș. Gălățencele au fost egalate la 20, ba chiar au fost conduse 20-22, 21-23. În finalul setului căpitanul de la CSU Belor Anamaria Berdilă a intrat la serviciu și și-a condus echipa spre victorie. Vukasovic a egalat la 23, după o pasă oferită de libero-ul Bozicevic, argeșencele au atacat afară, iar Becheva a reușit punctul câștigător, 25-23.

Lara Vukasovic a încheiat jocul cu 18 puncte reușite, cele mai multe. Lakovic a punctat de 12 ori, Berdilă de 8 ori, Saykova și Miclăuș au reușit câte 7 puncte.

Salt de două locuri în clasament

Cele două victorii de la Pitești, 3-2 cu Rapid și 3-0 cu Argeș Pitești, au urcat formația gălățeană în prima jumătate a clasamentului. În ierarhia la zi CSU Belor este pe șase cu 19 puncte din 13 jocuri, setaveraj 25-24. Înaintea primului turneu din retur, cel de la Pitești, CSU Belor ocupa locul opt, poziția de la finalul turului.

Pentru formația gălățeană următoarele jocuri în Divizia A1 sunt programate în debutul lunii februarie. În perioada 5-6 februarie, gălățencele vor juca la Lugoj, cu CSM, echipa de pe locul opt, și liderul CSM Târgoviște.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal