După un final dramatic, CSM Galați a pierdut meciul cu Piteștiul

58

Echipa de baschet de la CSM Galați a fost aproape să producă prima surpriză în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația pregătită de Florin Nini a cedat la limită al doilea joc din cadrul turneului de la Sibiu cu BCMU FC Argeș Pitești, echipa de pe locul doi înaintea turneului.

La capătul unui meci intens cu răsturnări de scor și alternări la conducere formația din Pitești s-a impus cu 68-72.

Gălățenii au intrat mai greu în meciul de la Sibiu și au intrat cu un deficit de patru puncte după primul sfert, scor 17-21. În debutul celui de al doilea parțial argeșenii s-au desprins la zece puncte, 19-29, după tripla fostului jucător al Galațiului Mihai Măciucă. Vlad a redus diferența la opt puncte, 21-29, iar Bruncevic și Sturanovic au contribuit la revenirea formației gălățene, 27-34. Pe finalul primei reprize CSM s-a apropiat la trei puncte 33-36. La pauza mare formația gălățeană a intrat cu un deficit de o posesie, după ce Bruncevic a transformat o aruncare liberă.

Vlad, în debutul reprizei secunde a egalat la 38 și la 41, iar Eads a trecut CSM în avantaj 44-42. Cu un parțial 6-0 CSM Galați s-a desprins la 50-44. În finalul sfertului trei Bruncevic a transformat două libere plus o dublă și a desprins CSM Galați la 10 puncte, scor 57-47. În sfertul decisiv gălățenii au intrat cu un avans de nouă puncte, 57-48, după ce argeșenii au transformat una din cele două libere de care au beneficiat.

În sfertul decisiv Piteștiul s-a apropiat la 7 puncte, 59-52, dar avansul gălățenilor a fost păstrat la un nivel consistent, Sturanovic și Hamilton au refăcut avansul de 9 puncte, scor 59-50, 61-52. Negoițescu a comis fault antisportiv, Măciucă a profitat și și-a apropiat echipa la patru puncte, scor 61-57. Piteștiul a punctat prin aruncări libere și s-a apropiat la două puncte, 63-61. Vlad, cu o aruncare de trei puncte, a refăcut avantajul gălățenilor la +5, 68-63, însă piteștenii au egalat cu 36 de secunde înainte de final după două libere și o aruncare de afară. În finalul meciului Argeș Pitești a trecut în avantaj, scor 68-70. În ultimele secvențe de joc gălățenii puteau trimite meciul în prelungiri sau chiar câștigat, dar Hamilton a irosit o posesie, a stat cu mingea în mână mai mult decât timpul prevăzut de regulament.

Pentru CSM Galați, 1/6 la general în clasament, urmează o serie de jocuri cu adversari din aceeași zonă a clasamentului. La următorul turneu, 14-15 ianuarie, Constanța, echipa pregătită de Florin Nini va juca cu Athletic Constanța, locul 14, ultimul, urmând ca turul de campionat să fie încheiat cu două jocuri la Miercurea Ciuc, 21-22 ianuarie, unde va juca cu CSM Focșani și CSM Miercurea Ciuc.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal