FC Universitatea revine luni la antrenamente. ”Să ne bucurăm de fotbal”

157
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Vicecampioana en-titre a României FC Universitatea Galați este aproape de reluarea pregătirilor pentru partea secundă a campionatului, play-off-ul. Legat de situația la zi a clubului gălățean am vorbit cu președintele și unul dintre antrenorii clubului, Gabriel Călinescu.

-Când este programată reluarea pregătirilor pentru cele trei echipe ale clubului Universitatea Galați?

-La prima echipă vom relua pregătirile luni, 18 ianuarie. Celelalte două echipe ale clubului nostru angrenate în competiții naționale mai beneficiază de puțină vacanță. Echipa satelit, FC Universitatea II, cât și cea U17, sub 17 ani, au programate reluarea pregătirilor pentru data de 9 februarie.

-Ce lot de jucătoare așteptați la reunire, aveți noutăți în lot, sosiri/plecări?

-Săptămâna aceasta au ajuns la Galați Iriska, (Irina Topal), si Valeriya, Postol. Nadya Petrovskaya ajunge mânie, (n.r. duminică), iar Olga Zeziukina va veni la Galați în cursul săptămânii viitoare. Din acest punct de vedere stăm bine, având în vedere că în tur nu am avut la dispoziție toată echipa pentru pregătiri.

O singură jucătoare va pleca în această perioadă, momentan nu vine nimeni. Negocieri există, însă momentan nu pot anunța vre-un transfer, paote în viitorul apropiat.  

-Ce vă propuneți în partea secundă a campionatului Ligii I, în faza de play-off?

-Să ne bucurăm de fotbal, să luptăm pentru fiecare punct pus în joc, să progresam și să atragem un număr cât mai mare de suporteri dacă situația ne va permite. Suntem mândri că vom termina împreună al șaselea sezon consecutiv de la înființare și cu siguranță vom exista și în sezonul viitor.

-Cum se prezintă șituația financiară a clubului?

-Fiecare început de an este mai dificil, însă suntem încrezători că ușor, ușor vom primi sprijin din partea autorităților locale și ca în fiecare an sperăm să ni se alăture un număr cât mai mare de susținători/parteneri.

Prima parte a campionatului Ligii I a fost încheiată de FC Universitatea pe locul șase, poziție care-i asigură prezența în faza secundă a campionatului Ligii I a fetelor play-off-ul. Alături de FC Universitatea în top 6 vor mai juca: ”U” Olimpia Cluj-Napoca, Fortuna Becicherecul Mic, Piroș Security Arad, Vasas Femina Odorhei și Heniu Prundu Bârgăului.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal