Interviu cu Dorinel Matei. ”La Liești avem condiții de Liga a II-a”

382
Foto: Facebook/Sporting Liești

Cea mai veche echipă din Liga a III-a, zona Moldova, Sporting Liești, termină de sezoane bune în partea superioară a ierarhiei din eșalonul trei. Unul dintre oamenii care au contribuit la realizările formației din Liești este Dorinel Matei, fost jucător al formației din Liești înainte de a prelua funcția de antrenor secund, director sportiv și din luna noiembrie a anului trecut, președinte.

Cum a fost trecerea de la activitatea de jucător la cea de antrenor?

-Puțin greu la început, pentru că veneam din postura de fost coechipier cu unii jucători din lot și mă vedeam pus într-o postură cu totul nouă! Mai mult, din luna Noiembrie a anului trecut, ocup funcția de președinte al clubului. Motiv pentru care vreau să-i mulțumesc domnului Scarlat pentru încrederea pe care mi-o acordă, și mi-a acordat-o în toți acești ani.

Cum ai ajuns în această postură?

-Eram apropiat al echipei după terminarea cu postura de jucător, venise antrenor Ionuț Niculcea, (acum cinci ani), la scurt timp mi s-a propus funcția asta de către oamenii care erau atunci la conducere, și ..am acceptat cu drag.

-Care este cea mai îndrăgită victorie din postura de secund/director sportiv cu Sporting Liești?

-Victoria cea mai importantă: cea de anul trecut cu Foresta Suceava, (3-1), și mai este și cea când am eliminat Oțelul în Cupa României la penalty-uri.

-Ce vă propuneți cu Sporting Liești în acest sezon?

-Obiectivul anul acesta este terminarea în primele patru echipe, suntem la două puncte de podium, am încredere că putem și trebuie să terminăm în locurile 1-4.

-Care este situația infrastructurii de la ”Liești Arena”?

-Condițiile la baza sportiva din Liești sunt de nivelul Ligii a II-a, până acum ne lipseau scaunele de la tribune, din vara trecută autoritățile locale au rezolvat acest lucru (s-au montat 500 scaune), iar în momentul de față avem una dintre cele mai frumoase baze sportive din serie.

-Cum vedeți lupta la promovare, sunteți la două puncte de podium după tur?

-Cu puțină atenție, (mă refer la înfrângerea de la Ianca și egalul de acasă cu Făurei), cu încă cinci puncte eram la un punct de primul loc. În momentul de față cea mai puternica echipa o văd pe Oțelul, și cred că ei vor termina pe primul loc, pentru locul doi se vor bate Brăila și Focșani!

-Când aveți programată reunirea cu Sporting Liești? Aveți mutări plecări/veniri în cadrul lotului?

-Reunirea lotului va fi pe 25 Ianuarie. Ne-am despărțit de doi jucători, (Bârlădeanu la Oțelul și Dănăilă la Huși), vom mai renunța la trei jucători, și bineînțeles vor veni patru-cinci jucători, cu unii ne-am înțeles, cu alții suntem încă in discuții. Cu siguranța la data reunirii vom avea lotul complet pentru atacarea acestui retur de campionat.

După ce a disputat zece etape din campionatul Ligii a III-a, turul plus o etapă din retur, Sporting Liești este la două puncte de podiumul seriei. Formația gălățeană are 16 puncte, locul 6, două puncte mai puțin decât echipa de pe ultima treaptă a podiumului, CSM Focșani. În prima etapă din retur Sporting Liești va juca pe terenul celor de la CS Făurei, 13 martie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal