Sporting Liești, la două puncte de podium cu jucători part-time

29
Foto: Facebook/Sporting Liești

Sporting Liești este una dintre echipele de tradiție din seria secundă a Ligii a III-a. Formația gălățeană îmbină tradiția la nivelul eșalonului trei cu rezultatele bune. Prima parte a campionatului ediției curente de Liga 3 a fost încheiată de formația din Liești la două puncte de ultima treaptă a podiumului, poziție ocupată de CSM Focșani, formație cu un buget net superior.

Dintre rezultatele formației pregătite de Ionuț Niculcea, din tur, se remarcă victoria, scor 2-1, cu Dacia Unirea Brăila, una dintre formațiile implicate în lupta pentru promovare, formație ce beneficiază de un buget superiori grupării gălățene.

Rețeta succesului de la Liești constă în colaborarea dintre antrenorul Ionuț Niculcea și grupul de jucători. ”Întotdeauna am avut o relație bună cu băieții, consider că aceasta e cheia pentru succes, mai ales că ei trebuie înțeleși. Majoritatea dintre ei au și alte joburi și atunci trebuie făcut programul de antrenamente în funcție de cum pot și ei să vină”, a spus antrenorul Ionuț Niculcea la Lider Sportiv.

Fotbaliști cu ”jumătate de normă”

Pentru marea majoritate a jucătorilor de la Sporting Liești fotbalul este jucat din plăcere. Înaintea antrenamentelor obișnuite, sau chiar a meciurilor, ei merg la serviciu. ”Avem colegi profesori de sport, alții sunt antrenori la grupele de copii și juniori, mai sunt unii care lucrează în IT. Eu, spre exemplu, lucrez la o firmă de prelucrare a sticlei. Sunt diverse joburi pe care fiecare la practică după cum și-a găsit sau după specializarea pe care a dobândit-o”, a spus Daniel Gîță, la Lider Sportiv, cel care pe lângă fotbal și locul de muncă mai este implicat și în arbitraj, el oficiază meciuri chiar la nivelul Ligii a III-a.

”Noi venim și jucăm fotbal de plăcere, în primul rând. Este ceea ce am făcut de mici și e greu să ne lăsăm, dar nici nu se poate trăi din fotbal la acest nivel. Reușim să ținem ritmul pentru că ne ajută mult antrenorul și atmosfera pe care o creează. Îl simțim ca pe prietenul nostru. De asemenea, oamenii din conducere sunt niște persoane deosebite, care mereu au avut grijă de noi”, a mai declarat Daniel Gîță la Lider Sportiv.

”Avem doar jucători gălățeni”

Tehnicianul Ionuț Niculcea completează și spune că lotul formației din Liești este format în cea mai mare parte din jucători gălățeni.

”Noi avem jucători doar gălățeni. Aș putea spune că singurul ”stranier” este Lupu, el provine de la Focșani. Este un jucător care a cochetat cu Oțelul Galați. A fost adus de la 14-15 ani, a jucat pentru Oțelul II, a debutat și la echipa mare. Un jucător foarte bun și foarte constant mai ales la nivelul Ligii a III-a. în rest, sunt numai jucători crescuți de cluburile gălățene.

Aș putea aminti pe Bârlădeanu, care a fost campion cu Urziceni, a jucat la Poli Iași, jucători care au evoluat la Oțelul, Vădeanu, Munchiu, Voicu. Sunt jucători care au evoluat la echipele gălățene, la Metalosport, plus juniori care au crescut la Liceul cu Program Sportiv Galați sau clubul Junior Galați”, a spus antrenorul celor de la Liești la Lider Sportiv.

Prima parte din cel de al optulea sezon consecutiv în Liga a III-a este încheiată de Sporting Liești pe locul șase în seria I, dar la două puncte de CSM Focșani, formație ce ocupă ultima treaptă a podiumului. În cele 10 jocuri disputate Lieștiul a acumulat 16 puncte, 5 victorii, o remiză, 4 înfrângeri, golaveraj 21-18.

Primul meci oficial din 2021 pentru Sporting Liești este programat la 13 martie, pe terenul celor de la CS Făurei, în etapa a XI-a din campionat.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal