Start lansat de retur pentru CSM Arcada. Victorie rapidă în derby-ul cu Zalăul

109
Sursa foto: CEV.eu

Derby-ul la zi din campionatul Diviziei A1 masculine de volei a semănat mai mult un antrenament pentru cei de la CSM Arcada Galați. Campionii s-au impus cu scorul 3-0 în primul joc al turneului din finalul săptămânii de la Sala Polivalentă. Chiar dacă s-au duelat primele două clasate din Divizia A1, cei de la CSM Arcada au încheiat meciul rapid în 61 de minute.

În primul set gălățenii s-a impus cu 25-16. Echilibrul s-a menținut până la 8-7, imediat căpitanul Klapwijk a desprins echipa la 12-10, iar Vasile Talpă a urcat avantajul la 16-12. Avansul gălățean a fost mărit de atacul lui Filip Sestan, 20-14, iar Marian Bala a închsi primul set la 25-16.

Al doilea parțial a fost adjudecat de gălățeni mult mai clar, 25-13. După un început echilibrat de set Bala, dublat de coordonatorul Lescov, a desprins CSM Arcada la 7-3. Vasile Talpă cu două servicii as și Filip Sestan excelent în atac au ridicat avantajul gălățenilor la 16-8. Basarabeanul Talpă s-a remarcat și la blocaj, iar avansul gălățenilor a luat proporții, 19-10, 22-11. Setul secund s-a încheiat cu atacul din diagonală al lui Filip Sestan.

În setul trei CSM Arcada s-a impus cu 25-16, (8-3, 16-8, 21-11). Klapwijk sau Sestan au fost cei care au mitraliat defensivă formației sălăjene. Vasile Talpă a contribuit cu puncte de pe centru, iar ridicătorul Marin Lescov s-a remarcat cu mingea ”pusă” în terenul advers pentru 20-10.

Omul meciului a fost Niels Klapwijk cu 15 puncte realizate. Sestan a reușit 12 puncte, Talpă a punctat de nouă ori, Bala a reușit șase puncte, Nalobin 3, iar tânărul Alexandru Rață, intrat pe final, a reușit un punct.

În urma victoriei cu cei de la Zalău formația gălățeană ajunge la 30 de puncte, 5 puncte mai mult decât principalele contracandidate, SCM Zalău și Steaua (un meci mia puțin).

Duminică, de la ora 18.00, CSM Galați va juca cu Unirea Dej al doilea meci din turneul de la Polivalentă, în timp ce sâmbătă, de la ora 18.00, SCM Zalău va juca cu Unirea Dej.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal