Toader Ștefu: ”Am făcut performanță cu bani puțini”

308
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

În vara anului trecut lotul celor de la United, proaspătă campioană a României, se subția prin plecarea vedetelor Stoica, Lașcu ori Obadă. În schimbul lor clubul gălățean a apelat la jucătorii împrumutați la alte echipe din Liga I, fotbaliști lansați la clubul gălățean. Președintele de onoare de la United și finanțator al clubului, Toader Ștefu a explicat în direct la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, motivele pentru care a apelat la această metodă de a forma lotul.

”Din două motive am aplecat la această strategie, după ce a apărut CSM-ul la Galați s-a pus un pic de presiune pe bugetul de sport, iar noi ne-am simțit, nu ”fata săracă”, dar a fost problemă o perioadă de timp cu bugetul până ne-am echilibrat. De aici în colo lucrurile trebuie să intre pe un făgaș normal. Primăria a înțeles că noi cu bani puțini chiar am avut rezultate, toată lumea a apreciat succesul United si cred că la bugetul din 2021 United o sa primească un buget cu care să rezistăm acolo sus”, a spus Toader Ștefu la Lider Sportiv.

Șeful onorific al clubului gălățean apreciază că echipa pregătită de Florin Ignat arată mult mai bine în actuala componență cu jucători tineri. Toader Ștefu îi acordă principalul merit pentru nivelul calitativ al echipei antrenorului principal, Florin Ignat.

Chiar dacă a slăbit la nivelul lotului, calitativ jocul United este altul. Am marcat cele mai multe goluri în sezonul regulat, am avut cele mai bune evoluții, iar pentru asta este și meritul lui Florin Ignat. El s-a chinuit cu jucătorii, este foarte ușor să joci cu jucători experimentați, să-ți faci strategia, este mult mai mult de muncă cu un jucător tânăr. Florin Ignat a acceptat condițiile, și-a făcut echipa și a pornit la treabă”, a spus Toader Ștefu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal