Turneele continuă în Liga I, chiar și în play-off!

137
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

S-a stabilit programul din play-off

Federația Română de Fotbal a stabilit programul fazei secunde a campionatului Ligii I, play-off. Alături de campioana României, United Galați, în grupa superioară a Ligii I vor mai evolua Imperial Wet Miercurea Ciuc, Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc.

La fel ca în precedentele sezoane în grupa de play-off se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar echipele pornesc grupa cu un anumit număr de puncte ca urmare a poziției ocupate la finalul sezonului regulat. United, câștigătoarea sezonului regulat, va aborda play-off-ul cu trei puncte, Imperial Miercurea Ciuc cu două, Autobergamo Deva cu unul, iar formația din Odorhei va aborda play-off-ul fără puncte.

La fel ca sezonul regulat și în partea secundă a campionatului se va juca sub formă de turnee. Practic, play-off-ul se va disputa pe parcursul a șase zile, câte trei zile de fiecare turneu.

Primul turneu se va disputa între 13 și 15 februarie, iar United va juca cu pe rând cu FK Odorheiu Secuiesc, 13 februarie), Imperial Wet Miercurea Ciuc, 14 februarie și Autobergamo Deva, 15 februarie.

Apoi, în cel de al doilea turneu, perioada de desfășurare este 20-22 martie, ordinea jocurilor pentru United va fi următoarea: Autobergamo Deva, 20 martie, FK Odorheiu Secuiesc, 21 martie, și Imperial Wet Miercurea Ciuc, 22 martie.

Primele două clasate de la finalul play-off-ului vor juca în finala campionatului Ligii I. Finala este programată să se dispute după sistemul cel mai bun din cinci jocuri, echipa care va ajunge la trei victorii in finală va fi declarată câștigătoare. În cazul calificării în finală United va beneficia de avantajul terenului propriu în meciul decisiv, al cincilea.

Locurile de disputare a celor două turnee urmează să fie anunțate de Federația Română de Fotbal.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal