Au dominat, dar au remizat. Debut de play-off cu remiză pentru United

146
Foto: Sorin Pană/Spotul Ilustrat

Campionii de la United au debutat cu un meci egal în play-off-ul Ligii I. Băieții lui Florin Ignat au încheiat la egalitate, scor 2-2, jocul din cadrul turneului de la Polivalentă cu Autobergamo Deva, deși gălățenii au bombardat defensiva hunedorenilor în partea secundă.

La pauză s-a intrat tot cu egalitate, scor 1-1. Deva a marcat prima, în minutul 9, însă prima mare ocazie de gol le-a aparținut gălățenilor. Brazilianul Araujo, în minutul 5, servit din aut de antrenorul Florin Ignat, a trimis în bara porții gălățeanului de la Deva Petrișor Toniță. După ce Deva a marcat, United a fost aproape de egalare, Cireș, singur în fașa porții, a trimis în brațele lui Toniță. United a insistat în ofensivă, iar cu 4.50 minute înainte de final a restabilit egalitatea. Florin Ignat, prezent pe tot terenul dar și pe bancă, a trimis direct din lovitură de la colț la Crișan, iar tânărul gălățean a egalat cu un voleu spectaculos trimis de undeva de la 12 metri.

Partea secundă a debutat cu golul de 2-1 al hunedorenilor, plecat pe contraatac Gavrilă l-a culcat pe Dinicuță și a marcat pentru 2-1. A urmat asaltul la poarta lui Petrișor Toniță. Crăciun a dat puțin pe lângă imediat după golul de 1-2, Crișan l-a încercat pe Toniță, Cireș a dat în Toniță, Araujo a trimis bine, dar Toniță a scos în corner, Cireș a irosit o altă mare ocazie, a dat puțin peste poartă. Egalarea a venit cu 4.11 minute înainte de final. Cireș a încercat poarta, Araujo a fost prezent pe respingere și a egalat la 2.

În finalul jocului, când mai erau 45 de secunde din meci, Florin Ignat a riscat și a încercat lovitura decisivă. Tacot a preluat tricoul distinctiv de fly-goalkeeper, iar United a atacat in cinci. Gălățenii și-au fixat adversarii în propriul careu, dar fără să găsească culoarul favorabil pentru a încerca poarta.

United: Dinicuță – Burdujel, Tacot, Crăciun Araujo – Ignat, Cireș, Crișan. Antrenor: Florin Ignat.

După prima zi de meciuri din play-off United este pe doi cu trei puncte. Imperial Miercurea Ciuc este prima cu 6 puncte, Deva este pe trei cu două puncte, iar FK Odorheiu Secuiesc ocupă locul patru fără puncte.

Duminică sunt programate alte două jocuri la turneul de la Sala Sporturilor Dunărea. De la ora 13.30, se va juca FK Odorheiu-Deva, iar de la ora 16.00, derby-ul primelor două clasate United-Imperial Miercurea Ciuc.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal